НАЧАЛО Регулации

Как данъчната политика на Тръмп ще повлияе на криптовалутите

15.05.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как данъчната политика на Тръмп ще повлияе на криптовалутите

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща значително намаляване на данъците, ако бъде преизбран, което рязко контрастира с неотдавнашното предложение за бюджет на президента Джо Байдън, което включва нови и увеличени данъци върху капиталовите печалби, засягащи крипто инвеститорите.

Говорейки на предизборен митинг на 12 май, Тръмп обеща „най-голямото намаление на данъците“ за всички социални слоеве, включително средните, ниските и бизнес класите, като предложи да се намали максималната данъчна ставка върху капиталовите печалби до 15%.

Предишният данъчен законопроект на Тръмп от декември 2018 г. косвено засегна сектора на криптовалутите, като приложи данъка върху капиталовите печалби към сделките с криптовалути, изрично изключвайки ги от режима на размяна на подобен вид активи съгласно раздел 1031 от данъчния кодекс.

Това означава, че размяната на една криптовалута за друга, като например Биткойн за Етериум, подлежи на облагане с данък върху капиталовите печалби. Предложените от Тръмп съкращения биха могли да намалят тези данъчни задължения, което ще бъде от полза за търговците и инвеститорите в крипто, като насърчи повече инвестиции на пазара. Правните нюанси обаче остават от решаващо значение.

Позицията на Тръмп го позиционира като поддръжник на криптовалутната общност, контрастирайки с възприеманата от Байдън враждебност към сектора. Този подход има за цел да привлече подкрепа от страна на крипто ентусиастите и бизнес инвеститорите, които се опасяват от повишеното данъчно облагане и регулаторни тежести при настоящата администрация.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.