НАЧАЛО Биткойн

Добра идея ли е да се купува Биткойн докато цената расте?

12.02.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра идея ли е да се купува Биткойн докато цената расте?

Биткойн отбеляза значителен ръст през последната година, като цената му почти се удвои на фона на фактори като стабилизиране на лихвените проценти, одобрение на борсово търгувани фондове (ETF) за BTC и повишения интерес към по-рискови активи.

Въпреки това рали Биткойн все още остава с повече от 30% под пиковата си стойност. Това повдига въпроса: сега ли е моментът инвеститорите да обмислят покупка?

Разглеждайки пътя на Биткойн през последните две години, е очевидно, че криптовалутата отбеляза забележителни върхове и спадове. През ноември 2021 г. BTC достигна най-високата си стойност за всички времена от $69,044, което беше породено от различни фактори, включително ниски лихвени проценти, мерки за стимулиране, шум в социалните медии и възход на платформи за търговия без комисионни.

Въпреки това до края на 2022 г. стойността му се срина до около $16,000 поради фактори като инфлация, нарастващи лихвени проценти и регулаторни опасения, отбелязвайки период, известен като „крипто зимата“.

Гледайки напред, има оптимистични признаци за бъдещата траектория на Биткойн. Скорошният скок в цената на BTC може да се отдаде на очакванията за намаляване на лихвените проценти и одобрението на единадесет предложения за спот Биткойн ETF от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). За разлика от предишните ETF, тези фондове директно държат Биткойн, предлагайки по-точно представяне на неговата стойност и потенциално привличайки по-големи институционални инвестиции. Освен това, предстоящото халвинг събитие, планирано за април, може допълнително да повиши стойността наБиткойн чрез намаляване на наличното му предлагане.

Прогнозите относно бъдещата стойност на Биткойн варират значително сред анализаторите. Докато някои предвиждат по-консервативни цели, други предвиждат астрономически растеж. Въпреки че възвишените прогнози може да предизвикат скептицизъм, последните развития като одобрения от SEC и освобождаване от данъци върху крипто сделките намекват за по-стабилна среда за Биткойн в близко бъдеще.

Тъй като биткойн продължава да демонстрира устойчивост и потенциал като основен актив, инвеститорите трябва внимателно да обмислят неговата волатилност, преди да вземат инвестиционни решения. Въпреки това, натрупването на Биткойн по време на възходящата му траектория може да се окаже възнаграждаващо в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.