НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери отмъкнаха $31 милиона от блокчейн игра

11.02.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери отмъкнаха $31 милиона от блокчейн игра

Платформата за блокчейн игри PlayDapp претърпя значителна загуба в размер на $31 милиона, след като стана мишена на хакери, които пробиха системите ѝ.

Това тревожно събитие подчертава спешната необходимост от подобряване на мерките за сигурност в рамките на пазара на криптовалути.

Според доклади на компанията за Web3 сигурност Cyvers, нападателите успешно са добавили своя адрес като миньор в PlayDapp, което им е позволило да изкопаят 200 милиона PLA токена на стойност около $31 милиона.

Тези незаконно придобити токени са били бързо разпределени на различни адреси, включително значителна част на стойност $5.9 милиона, прехвърлена на крипто обмена Gate.io.

В отговор на нарушението PlayDapp направи изявление, в което признава сериозността на ситуацията и подробно описва предприетите незабавни действия за намаляване на въздействието. Компанията уведоми партньорските борси да преустановят търговията, за да предотвратят неоторизираното разпространение на токени. Освен това PlayDapp обяви прехвърлянето на всички притежавани PLA токени в нов сигурен портфейл, обхващащ както заключени, така и отключени притежания, в опит да предпази активите от по-нататъшен риск.

Също така PlayDapp разкри усилията си да се ангажира директно с хакера чрез комуникация във веригата, като предложи награда за бързото връщане на откраднатите договори и активи.

При неспазване на тази оферта ще бъде предприето сътрудничество с правоприлагащите органи, включително ФБР, за преследване на хакера.

След хакерската атака родният токен PLA на PlayDapp претърпя значима ценова корекция, спадайки от $0.18 на $0.16, отбелязвайки спад от 12.23%. Този инцидент подчертава уязвимостите в секторите на блокчейн и криптовалутите, като подчертава критичната необходимост от засилени мерки за сигурност за защита на активите на инвеститорите.

PlayDapp призова общността за сътрудничество през този период и посъветва да не се разпространява дезинформация, като насърчи хората да търсят актуализации от официалните канали с развитието на ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с участието си в хакерската атака срещу Bitfinex заедно със съпругата си Хедър Морган, сега се превърна в ключов свидетел на правителството на САЩ.

28.02.2024 18:00 2 мин. четене

Екстрадицията на основателя на Terra може да бъде отложена – отново

Съдебната сага, в която е замесен До Куон, основателят на Terraform Labs, може би ще претърпи нов обрат.

27.02.2024 21:00 1 мин. четене

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

27.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.