НАЧАЛО Биткойн

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

Това увеличение на хеширащата мощност е положително развитие, тъй като показва, че все повече миньори свързват своето оборудване за добив към мрежата, като по този начин укрепват нейната сигурност. Нарастването на хашрейта е и знак, че миньорите са уверени в дългосрочната рентабилност на Биткойн.

Увеличаването на трудността на добива може да се дължи на повишаването на цената на BTC. През 2023 г. Биткойн отбеляза увеличение с повече от 50%, като по-рано през седмицата достигна връх от над $28,000.

Този ценови скок насърчи миньорите да свържат оборудването си за добив към мрежата, тъй като рентабилността на добива се е увеличила след възстановяването на пазара. Въпреки че рентабилността все още не е на идеалното ниво, увеличението на цената на хаша с 20% през последната седмица е обещаващ знак.

Хаш цената е показател, който показва средната цена, която едно майнинг оборудване прави в мрежата на Биткойн ежедневно. Понастоящем хаш цената е около $0.077 /TH/ на ден, според данни от hashrateindex.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането


С увеличаването на трудността на копаенето обаче възнагражденията за добив в мрежата на Биткойн ще станат по-конкурентни и цената на хаша може да спадне през следващите дни.

Повишаването на хеширащата мощност и цената на Биткойн е положително развитие за мрежата и актива, тъй като укрепва сигурността на мрежата и привлича повече инвеститори в пространството.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от около $27,455, а настоящите пазарни настроения са бичи. Мнозина смятат, че Биткойн може да достигне $30,000 през следващите седмици, което би било значителено постижение за актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.