НАЧАЛО Биткойн

Биткойн дава силен бичи сигнал

януари 3, 2023 9:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава силен бичи сигнал

Данните по веригата показват, че коефициента на китовата активност на борсите е продължил да намалява напоследък. Това е знак, който може да се окаже положителен за цената на криптовалутата.

Както посочва анализатор в публикация на CryptoQuant, съотношението на китовата активност на борсита на 72-часовата пълзяща средна бележи спад.

Коефициентът на китовата активност на борсите“ е показател, който измерва съотношението между сумата на 10-те най-големи Биткойн (BTC) транзакции към борсите и общия приток на борсата.

Тъй като десетте най-големи депозита към борсите обикновено са от китовете, този показател ни казва каква част от общия приток на борсата се осигурява от тези притежатели. Когато стойността на показателя е висока това означава, че китовете съставляват голяма част от притоците в момента.

Тъй като една от основните причини, поради които инвеститорите депозират на борсите е с цел продажба, подобна тенденция може да е знак за силен дъмпинг от тази група и следователно би могла да бъде мечи за стойността на криптовалутата. 

От друга страна ниските стойности на съотношението предполагат, че китовете нямат непропорционално голям принос към входящите потоци в момента, което би могло да бъде бичи признак за цената на BTC.

Eто една графика, която показва тенденцията в 72-часовата пълзяща средна (МА) на коефициентът на китовата активност на борсите през последните няколко години:


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив


Както се вижда от горната графика, 72-часовата МА се повишава през първата половина на годината, което показва, че китовете все повече са продавали актива, докато цената му се понижаваше. Към третото тримесечие на 2022 г. обаче при метриката се наблюдаваше забавяне, а през последните няколко месеца на годината тенденцията се обръща и показателят започва да се понижава.

Това предполага, че китовете напоследък са намалили продажбите си. Интересно е, че подобен модел се наблюдаваше и в периода между края на 2018 г. и началото на 2019 г., както може да се види от графиката. В мечия пазар от този цикъл този тренд съвпада с достигането на дъното на цената.

След като тази метрика завърши спада си дадения мечи пазар, при Биткойн най-накрая започна да се наблюдава възходяща инерция. Ако същата тенденция последва и този път, тогава сегашният низходящ тренд на съотношението на китовете може да доведе и до известно бичо движение на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене