НАЧАЛО Други

До кога ще продължи крипто зимата? – Дейвид Маркъс

януари 2, 2023 20:40 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До кога ще продължи крипто зимата? – Дейвид Маркъс

Дейвид Маркъс, основател на компанията за разплащания с Биткойн (BTC) Lightspark, разочарова крипто биковете, които се надяваха на бързо възстановяване на криптопазара. Той прогнозира, че мечият цикъл вероятно ще продължи до 2024 г.

В публикация на 30 декември Маркъс, съосновател на бракувания криптопроект Diem на Meta, написа:

Няма да излезем от тази „крипто зима“ през 2023 г., а вероятно няма да излезем и през 2024 г.

Той добави, че крипто пазарът се нуждае от „няколко години„, за да преодолее „злоупотребата на недобросъвестни играчи“ и да започнат да действат подходящи регулации. Освен това Маркъс заяви, че доверието на инвеститорите, което беше сериозно разклатено от поредицата бързи фалити на високопоставени лица, също ще се нуждае от няколко години, за да се възстанови.

Въпреки това, той сподели, че е оптимистично настроен, споделяйки, че в крайна сметка вярва, че дългият мечи пазар ще се окаже полезен за легитимните участници в дългосрочен план.

Прогнозата на Маркъс за продължаваща крипто зима e, че Биткойн може да не види бичи ръст по време на следващия си халвинг, който се очаква да настъпи през 2024 г. 

Според него независимо дали криптопазарът ще се възстанови преди 2024 г. или не, той смята, че „годините на алчност“ ще отстъпят място на „реални приложения„. 

Основателя на Lightspark отбеляза:

Годините на създаване на токени от въздуха и печелене на милиони свършиха. 

Крипто пазарът се връща към нормалността на създаването на реална стойност и решаването на реални проблеми.

Според него това ще доведе до увеличаване на иновациите през 2023 г., особено в областта на плащанията, сигурността, децентрализираните финанси (DeFi), приложенията на нулево знание (ZK) и други.

Той добави, че 2023 г. може да донесе и подновен фокус върху мрежата на Биткойн.

Освен това Маркъс очаква, че 2023 г. ще бъде моментът, в който Биткойн Lightning Network ще се прояви обещаващо като най-ефективния в света отворен, оперативно съвместим, евтин протокол за плащания в реално време. 

По-широки пазарни прогнози за 2023 г.

Дейвид очаква, че текущият дебат за свободата на словото, предизвикан от придобиването на Twitter от Илон Мъск, ще се засили през 2023 г. Той сподели, че различни групи ще продължат да се борят за дефиниране на свободата на словото и да спорят за това какво съдържание трябва или не трябва да бъде модерирано.

Обсъждайки икономиката основателят на Lightspark заяви, че лихвените проценти ще продължат да се повишават през първата половина на 2023 г. Той пише, че в резултат на това заемите ще станат по-скъпи, а компаниите без ясен път към рентабилността ще продължат да се борят за набиране на капитал.

Toй предупреди, че повишаването на лихвените проценти ще укроти инфлацията, но рисковете от пълна рецесия ще бъдат много високи. Също така, ще продължат съкращенията в технологичния сектор, тъй като компаниите ще търсят начини за по-икономични и по-ефективни операции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив


По отношение на регулациите Маркъс очаква несигурността да продължи и през следващата година:

Нуждаем се от яснота и нова регулация за дигиталните активи / криптовалутите, насоки за компаниите от социалните медии, когато става въпрос за модериране на съдържанието и предпазни [мерки] за иновациите в областта на изкуствения интелект. За съжаление, ставам все по-скептичен относно способността ни да постигнем консенсус по законодателни или регулаторни подходи, които да постигнат правилния баланс в тези области.

Накрая Маркъс заяви, че технологиите ще продължат да бъдат водещи при решаването на най-големите проблеми на човечеството. Например добивът на BTC, който често е критикуван, че вреди на околната среда, доказва, че критиците грешат. Според него добивът  ускорява темпото на приемане на възобновяемата енергия.

2023 г. ще бъде година на крипто разработчиците

Сривът на компаниите, за които се смяташе, че са начело на растежа на криптопазара, навреди на доверието, стабилността и стойността, подхранвайки крипто критиците през 2022 г. 

Той смята, че именно сривовете изхвърлиха спекулантите от сектора и създадоха възможност за ново изграждане:

Ще излезем от тази епоха по-силни и по-добри, но за това ще са необходими търпение и решителност. Не се съмнявам, че следващите няколко години ще продължат да бъдат предизвикателство, но за тези, които намерят воля да продължат, това ще бъдат невероятно полезни и удовлетворяващи години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене