Home

Директорът на Paxful се впуска в нов проект с подкрепата на Джак Дорси

08.05.2023 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Paxful се впуска в нов проект с подкрепата на Джак Дорси

Рей Юсеф, съосновател на Paxful, разкри амбициозните си планове за стартиране на нова платформа за peer-to-peer търговия след фалита на предишната си компания. Това начинание обаче няма да бъде базирано в САЩ.

Най-новият проект на Юсеф, известен като Civ Kit, има за цел да предостави на разработчиците и предприемачите план за създаване на собствен глобален пазар, който е устойчив на цензура и работи без да изисква разрешение.

TBD, крипто компанията, основана от Джак Дорси, обедини сили с Рей Юсеф, за да представи иновативната децентрализирана P2P платформа за търговия с криптовалути.

Описвана като “неудържим пазар”, Civ Kit ще използва Lightning Network и Nostr, децентрализиран протокол за социални медии, позволявайки на лица от всяка точка на света да участват в търговията без никакви бариери или разрешения.

Стартирането на Civ Kit следва краха на Paxful, компанията, съоснована от Юсеф през 2015 г. заедно с Артур Шабак, който в момента съди Юсеф.

В светлината на потенциалната правна несигурност в САЩ, Paxful реши да разпусне компанията през ноември, като по този начин гарантира правилното освобождаване на замразените средства обратно на потребителите.

Юсеф уточни, че разпускането е извършено, за да се избегнат всякакви кредитори, и че компанията е отделила значителни ресурси, за да спази разпоредбите. Въпреки това Шабак подаде съдебен иск срещу Юсеф, воден единствено от алчност и желание за значителна финансова изгода.

В отговор на обвиненията, Шабак призна, че между двамата съоснователи има различия в бизнес насоките и управлението. Той заяви, че Юсеф е прехвърлил интелектуалната собственост, потребителската база, историята на портфейлите и паролите на Paxful в ново предприятие, наречено Noones.com.

Civ Kit възнамерява да възприеме подхода “опознай своя човек (KYP)” вместо традиционния процес “опзнай своя клиент” (KYC). Юсеф разкритикува недостатъците на KYC и подчерта, че е важно търговците да са наясно с кого сключват сделки, особено при значими транзакции.

Той предложи въвеждането на “Swipe Your Peer” като заместител на KYC, при което на потребителските сметки могат да се присъждат оценки за репутация въз основа на техните търговски дейности.

Юсеф разграничи Civ Kit от други предстоящи пазари, като подчерта, че той е изграден и проектиран от човек с реален опит, който се е сблъсквал и разрешавал множество предизвикателства в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.