НАЧАЛО Други

Директорът на Paxful се впуска в нов проект с подкрепата на Джак Дорси

май 8, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Paxful се впуска в нов проект с подкрепата на Джак Дорси

Рей Юсеф, съосновател на Paxful, разкри амбициозните си планове за стартиране на нова платформа за peer-to-peer търговия след фалита на предишната си компания. Това начинание обаче няма да бъде базирано в САЩ.

Най-новият проект на Юсеф, известен като Civ Kit, има за цел да предостави на разработчиците и предприемачите план за създаване на собствен глобален пазар, който е устойчив на цензура и работи без да изисква разрешение.

TBD, крипто компанията, основана от Джак Дорси, обедини сили с Рей Юсеф, за да представи иновативната децентрализирана P2P платформа за търговия с криптовалути.

Описвана като “неудържим пазар”, Civ Kit ще използва Lightning Network и Nostr, децентрализиран протокол за социални медии, позволявайки на лица от всяка точка на света да участват в търговията без никакви бариери или разрешения.

Стартирането на Civ Kit следва краха на Paxful, компанията, съоснована от Юсеф през 2015 г. заедно с Артур Шабак, който в момента съди Юсеф.

В светлината на потенциалната правна несигурност в САЩ, Paxful реши да разпусне компанията през ноември, като по този начин гарантира правилното освобождаване на замразените средства обратно на потребителите.

Юсеф уточни, че разпускането е извършено, за да се избегнат всякакви кредитори, и че компанията е отделила значителни ресурси, за да спази разпоредбите. Въпреки това Шабак подаде съдебен иск срещу Юсеф, воден единствено от алчност и желание за значителна финансова изгода.

В отговор на обвиненията, Шабак призна, че между двамата съоснователи има различия в бизнес насоките и управлението. Той заяви, че Юсеф е прехвърлил интелектуалната собственост, потребителската база, историята на портфейлите и паролите на Paxful в ново предприятие, наречено Noones.com.

Civ Kit възнамерява да възприеме подхода “опознай своя човек (KYP)” вместо традиционния процес “опзнай своя клиент” (KYC). Юсеф разкритикува недостатъците на KYC и подчерта, че е важно търговците да са наясно с кого сключват сделки, особено при значими транзакции.

Той предложи въвеждането на “Swipe Your Peer” като заместител на KYC, при което на потребителските сметки могат да се присъждат оценки за репутация въз основа на техните търговски дейности.

Юсеф разграничи Civ Kit от други предстоящи пазари, като подчерта, че той е изграден и проектиран от човек с реален опит, който се е сблъсквал и разрешавал множество предизвикателства в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.