НАЧАЛО Други

722 американски банки на ръба на фалита

май 7, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
722 американски банки на ръба на фалита

Според последните прогнози на Федералния резерв на САЩ (ФРС) се очаква американските банки да бъдат изправени пред сериозна криза в светлината на прогнозираното увеличение на лихвените проценти.

Баладжи, известен с прогнозата си, че Биткойн ще достигне $1 милиона, сподели вътрешен доклад от ФРС на 5 този месец.

Докладът съдържаше анализ на представянето на банковата индустрия по време на пандемията, като подчертаваше значителния ръст на банковите депозити и плащанията по ценни книжа.

Забележително е, че инвестициите в ценни книжа, включително в американски облигации, достигнаха зашеметяващите $6 трилиона през първото тримесечие на 2022 г., което отразява значителни парични ангажименти.

Освен това докладът разкри, че нереализираните загуби в резултат на очакваното покачване на лихвените проценти са надхвърлили 30% от капитала (наричани “море 1”) до септември 2022 г.

Към края на третото тримесечие на 2022 г. общо 722 банки се борят с нереализирани загуби, надхвърлящи 50% от капитала им.

v

Тъй като лихвените проценти продължават да се покачват, банките са изправени пред трудни решения поради ескалиращите нереализирани загуби, въпреки че ценните книжа, като например американските държавни облигации, традиционно служат като източници на ликвидност.

За да илюстрира въздействието, докладът посочва като нагледен пример фалита на SVB.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “722 американски банки на ръба на фалита”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.