НАЧАЛО Други

Директорът на най-голямата банка в Сингапур коментира бъдещето на крипто

септември 8, 2022 9:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на най-голямата банка в Сингапур коментира бъдещето на крипто

Най-голямата банка в Сингапур подкрепя криптовалутите и блокчейн технологиите въпреки регулаторната несигурност и спада на пазара.

Според доклад на Financial Times главният изпълнителен директор на DBS Пиюш Гупта каза, че неотдавнашният спад на криптовалутите демонстрира необходимостта регулираните финансови институции да предлагат продукти с дигитални активи.
DBS пусна своя крипто борса за институционални инвеститори в края на 2020 г., като предложи услуги за търговия с Биткойн, Етериум, XRP и Биткойн Кеш. По-рано тази година Гупта обяви планове за по-нататъшно разширяване на крипто предложенията си.

Ролята на институциите в развитието на крипто

Гупта твърди, че финансово регулираните институции могат да помогнат на криптовалутите да достигнат до масовата публика.

Може и да се опитате да създадете рамки и процеси, за да ги направите разумно достъпни за всички, вместо да имате регулирано пространство и каубойско пространство и да оставите всички да отидат в каубойското пространство.

Низам Исмаил, основател на консултантската група за дигитално пространство Ethikom Consultancy, каза, че волатилността на криптовалутите затруднява повечето хора да оценят напълно рисковете на инвестициите им, докато не стане твърде късно.

В действителност криптовалутите са силно волатилни и в основата си всичко трябва да се сведе до това хората да разберат риска…


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


Гупта каза, че клиентите му, които потенциално могат да се „опарят“ от спад на крипто, са основното му притеснение.

От една страна, ние искаме да бъдем глобален крипто център. От друга страна, също така сме много загрижени за това, че местното ни население ще се опари от този спекулативен клас активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене