НАЧАЛО Биткойн

Директорът на eToro коментира Биткойн ETF

17.12.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на eToro коментира Биткойн ETF

Спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) привлякоха значително внимание през последните шест месеца, като различни компании за управление на активи като BlackRock Inc. и Grayscale подадоха повече от дузина заявления.

На фона на нарастващата сериозност на дискусиите стойността на Биткойн рязко нарасна. Приближавайки се до границата от над $40,000 за първи път от април 2022 г. насам, има значително вълнение както около самия Биткойн, така и около потенциалните ETF-и.

Макар че съществуващите Биткойн ETF-и разчитат на фючърси за проследяване на цената на Биткойн, този метод води до високи такси поради непрекъснатото превъртане на договорите, което води до случайни несъответствия в проследяването на стойността на Биткойн.

Предложените спот Биткойн ETF имат за цел да заобиколят тези проблеми, като притежават директно Биткойн токени и създадат ETF въз основа на тази собственост. Съществуват обаче значителни регулаторни пречки, които кандидатите трябва да преодолеят.

Анализаторите очакват потенциално одобрение за Биткойн ETF до 10 януари, като призовават за подготовка за потенциалните инвестиционни възможности.

Въпреки предизвикателствата, компаниите продължават да се ангажират с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), а прогнозите на JPMorgan сочат, че някои спот Биткойн ETF могат да стартират още през 2024 г. Вследствие на това контролът се фокусира върху потенциалното въздействие на спот Биткойн ETF върху пейзажа на криптовалутите.

Йони Асия, главен изпълнителен директор на eToro, изтъкна две основни причини, поради които ETF могат да стимулират институционалното приемане.

Първо, той отбеляза, че много институции работят консервативно и може да се колебаят да инвестират в непознати или по-малко достъпни активи. Според Асия ETF-ите, служещи като позната инфраструктура, биха могли да запълнят тази празнина за институционалното търсене, като премахнат необходимостта от самостоятелно попечителство на активите.

На второ място, Асия твърди, че по-голямата наличност на Биткойн токени може да повиши доверието на институциите. Понастоящем инвеститорите трябва да се ориентират в крипто борсите и портфейлите, за да инвестират, докато ETF предлагат по-достъпен маршрут, което потенциално привлича нови инвеститори и може да повиши стойността на Биткойн.

Асиа засегна и потенциалното въздействие на спот Биткойн ETFs върху инвеститорите на дребно. Той подчерта, че инвестициите на дребно зависят от потребителското изживяване и простотата. Тези ETF-и биха могли да рационализират включването на Биткойн в портфейлите, разширявайки достъпа на инвеститорите на дребно.

За Асиа и много други хора спот Биткойн ETFs представляват положително развитие за крипто, като потенциално могат да послужат като значителен катализатор за широкото приемане на токените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.