НАЧАЛО Други

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

В неотдавнашно интервю за Bankless Чанпен Джао, ръководител на Binance, обсъди прогнозите си за бъдещето на криптовалутите и блокчейн технологията.

Разглеждайки интернет, Джао сравнява крипто индустрията с неговото развитие, заявявайки, че няма само един значим фактор, който да стимулира приемането. По подобен начин в крипто и блокчейн пространството вече няма един-единствен определящ фактор. За развитието на интернет са допринесли различни елементи като видеоконференциите, социалните медии и Google като огромен източник на информация.

В миналото, през 2017 г. се наблюдаваше възход на първичните предлагания на монети (ICO), основно базирани на ERC-20 токени. През 2020 г. и 2021 г. обаче се наблюдаваха множество развития едновременно. Джао вярва, че следващото голямо нещо в крипто сектора ще се състои от множество аспекти, като вече няма да зависи от един-единствен фактор. Той подчерта значението на проучването на следващите значими развития в областта на незаменяемите токени (NFT) и децентрализираните финанси (DeFi).

Джао спекулира, че все още може да има неизследвани концепции, като например базирани на крипто социални медийни платформи и спомена, че някои случаи на употреба, като плащанията, все още не са достигнали пълния си потенциал.

Въпреки че са очевиден случай на употреба, в ранните етапи при плащанията липсваха стабилни монети, Lightning Network или бързи транзакции в реално време.

С напредването на технологиите в крипто индустрията Джао очаква по време на предстоящия бичи пазар да се появят разнообразни сценарии и случаи на употреба. Той също така вярва, че по-рано установени наративи, като плащанията, могат да се възродят в бъдеще.

С появата на по-бързи блокчейн  мрежи и технологии, позволяващи крипто плащания, докато търговците приемат фиатни валути, станаха възможни транзакции в реално време, като например Balance Pay, Bonus Card и други решения за кредитни карти.

Традиционните финансови отрасли са изправени пред несигурност поради глобалните икономически сътресения. Това доведе до приемането на блокчейн в региони като Африка, където проникването на смартфони се увеличава, а традиционните банкови услуги са ограничени.

Джао вижда потенциал в тези развития и очаква множество успешни стартъпи и концепции, включително нови и съществуващи играчи, да оформят индустрията. Ето защо той очаква да стане свидетел на множество постижения в крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.