НАЧАЛО Крипто Крими

Проблемите за Binance продължават – борсата обвинена в укриване на данъци

25.03.2024 17:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проблемите за Binance продължават – борсата обвинена в укриване на данъци

Федералното правителство на Нигерия започна съдебно производство срещу Binance, основен играч на световния пазар на криптовалути.

Обвиненията, официално представени във Върховния съд на страната, са свързани с укриване на данъци. Федералната служба за вътрешни приходи (FIRS), данъчният орган на страната, води делото, като твърди, че Binance не е изпълнила данъчните си задължения.

Обвиненията срещу Binance включват неплащане на данък върху добавената стойност, данък върху доходите на дружествата и небрежност при подаването на данъчни декларации. FIRS твърди още, че Binance е съучаствала в подпомагането на своите клиенти да укриват данъци и да работят без съответната регистрация, както е предвидено в нигерийските данъчни закони.

В драматичен обрат двама висши ръководители на Binance, Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала, бяха задържани при пристигането си в столицата на Нигерия, Абуджа, на 26 февруари.

Задържането им е част от разследване на предполагаеми незаконни финансови печалби, реализирани от Binance в Нигерия. На 28 февруари срещу Гамбарян и Анджарвалла бяха официално повдигнати обвинения.

Макар че Binance се въздържа от подробни коментари по съдебното производство, тя потвърждава ангажимента си да си сътрудничи с нигерийските власти и да гарантира безопасността на своите служители. Бягството на Анджарвалла от ареста, за което се съобщава, че е станало по време на петъчна молитва, повдигна въпроси относно обстоятелствата около неговото заминаване и настоящото му местонахождение.

Тези разгръщащи се съдебни производства и регулаторни напрежения подчертават обтегнатите отношения между Binance и нигерийските органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд се съгласи да сътрудничи на властите в разследването срещу FTX – ето как

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд, който в момента е в затвора, се е съгласил да сътрудничи с други обвиняеми по гражданското дело срещу FTX.

24.04.2024 11:00 2 мин. четене

ИЗВЪНРДЕНО: Бившият директор на Binance може да лежи 3 години в затвора

Неотдавнашната препоръка на Министерството на правосъдието на САЩ относно Чанпен Джао, основателя на Binance, предизвика сериозни спорове на пазара.

24.04.2024 10:24 1 мин. четене

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.