Home

Регулаторният натиск задуши ICO проектите, а това може да е лоша новина за крипто пространството

29.06.2024 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторният натиск задуши ICO проектите, а това може да е лоша новина за крипто пространството

Джъстин Бонс, основател и главен оперативен директор на Cyber Capital Europe, отправи остра критика към настоящия финансов модел на пазара на криптовалути, който според него е прекалено доминиран от рискови капиталисти (VC).

Бонс твърди, че регулаторните мерки на практика са направили първоначалните предлагания на монети (ICO) незаконни, като по този начин са концентрирали възможностите за инвестиции в ранен етап в ръцете на VC и са оставили настрана инвеститорите на дребно.

Той сравни тази ситуация с “момчешки VC клуб“, където строгите регулаторни изисквания, като например KYC и AML процеси създават пречки за по-малките инвеститори.

Той отбелязва, че тези разпоредби изискват високи минимални суми за инвестиции и правни услуги, които повечето инвеститори на дребно не могат да си позволят. Това е изместило крипто пазара от някогашното демократизирано инвестиционно пространство към такова, в което VC осигуряват ранен достъп на преференциални цени и продават на инвеститорите на дребно на завишени цени.

Бонс твърди, че ICO, които бяха достъпни за по-широка аудитория, трябва да бъдат възстановени, за да се осигурят равни възможности за инвестиции.

Въпреки тези критики, последните данни от CryptoRank показват скромно възстановяване на крипто финансирането, като от март 2024 г. насам проектите набират средно по $1 милиард месечно. Това обаче все още е под нивата, наблюдавани по време на бума на рисковите фондове през 2021-2022 г.

Бонс се застъпви и за връщане към по-отворен и прозрачен инвестиционен модел, при който фокусът е върху равния достъп, а не върху преференциалните възможности за VC. Той вярва, че допускането на инвеститори на дребно обратно в ранния етап на крипто инвестициите е от съществено значение за по-здрав пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.