НАЧАЛО Други

Директорите на 3AC коментират ролята на FTX в срива на фонда

15.11.2022 10:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорите на 3AC коментират ролята на FTX в срива на фонда

Основателите на вече несъществуващия криптохедж фонд Three Arrows Capital (3AC) проговориха след месеци мълчание след фалита на фирмата.

Основателите на 3AC Кайл Дейвис и Су Джу се включиха в Twitter, за да се изкажат по повод неотдавнашния срив на криптоборсата FTX и нейното търговско звено Alameda Research. Те заявиха, че фирмите също са участвали в предизвикването на фалита на 3AC.

Дейвис твърди

Ръководих хедж фонда Three Arrows (известен още като 3AC) със Су в продължение на повече от десетилетие, 7 до 10 цифри органично. От 2018 г. насам всички бяхме влезли в крипто.

През май 2022 г. Luna избухна и последиците от корелираните позиции/спредове/инвестиции, които всички се движеха срещу нас, ни застигнаха.

Сега разбираме, че FTX/Alameda ловуваха нашите позиции, но в края на деня загубихме нашите пари (ние бяхме най-големите губещи в доларово изражение) и тези на LP (доставчиците на ликвидност)/кредиторите.  Днес ние не контролираме фирмата, има процес на ликвидация, който ще протече по надлежния ред за всички участници.

В отговор на това, което се предполага, че са скрийншоти от чата в Telegram с Alameda, Су Джу каза, че Three Arrows Capital е била ощетена по някакъв начин, но не навлиза в подробности.

Това е дълга история, но ние бяхме измамени точно като вас, но всичко е наред – справедливостта идва.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


Въпреки всички претенции към FTX или Alameda, както Дейвис, така и Джу заявиха, че може би са имали възможност да отделят повече време за изучаване на механиката на LUNA и UST, преди да инвестират в тях.

LUNA/UST беше безпрецедентна и ние напълно объркахме тезата около нея. Бяхме привлечени от качеството на поддръжниците/строителите/екипа и не отделихме достатъчно време на механиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.