НАЧАЛО Други

Директорите на 3AC коментират ролята на FTX в срива на фонда

ноември 15, 2022 10:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорите на 3AC коментират ролята на FTX в срива на фонда

Основателите на вече несъществуващия криптохедж фонд Three Arrows Capital (3AC) проговориха след месеци мълчание след фалита на фирмата.

Основателите на 3AC Кайл Дейвис и Су Джу се включиха в Twitter, за да се изкажат по повод неотдавнашния срив на криптоборсата FTX и нейното търговско звено Alameda Research. Те заявиха, че фирмите също са участвали в предизвикването на фалита на 3AC.

Дейвис твърди

Ръководих хедж фонда Three Arrows (известен още като 3AC) със Су в продължение на повече от десетилетие, 7 до 10 цифри органично. От 2018 г. насам всички бяхме влезли в крипто.

През май 2022 г. Luna избухна и последиците от корелираните позиции/спредове/инвестиции, които всички се движеха срещу нас, ни застигнаха.

Сега разбираме, че FTX/Alameda ловуваха нашите позиции, но в края на деня загубихме нашите пари (ние бяхме най-големите губещи в доларово изражение) и тези на LP (доставчиците на ликвидност)/кредиторите.  Днес ние не контролираме фирмата, има процес на ликвидация, който ще протече по надлежния ред за всички участници.

В отговор на това, което се предполага, че са скрийншоти от чата в Telegram с Alameda, Су Джу каза, че Three Arrows Capital е била ощетена по някакъв начин, но не навлиза в подробности.

Това е дълга история, но ние бяхме измамени точно като вас, но всичко е наред – справедливостта идва.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


Въпреки всички претенции към FTX или Alameda, както Дейвис, така и Джу заявиха, че може би са имали възможност да отделят повече време за изучаване на механиката на LUNA и UST, преди да инвестират в тях.

LUNA/UST беше безпрецедентна и ние напълно объркахме тезата около нея. Бяхме привлечени от качеството на поддръжниците/строителите/екипа и не отделихме достатъчно време на механиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.