НАЧАЛО Други

Директорите на 3AC коментират ролята на FTX в срива на фонда

ноември 15, 2022 10:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорите на 3AC коментират ролята на FTX в срива на фонда

Основателите на вече несъществуващия криптохедж фонд Three Arrows Capital (3AC) проговориха след месеци мълчание след фалита на фирмата.

Основателите на 3AC Кайл Дейвис и Су Джу се включиха в Twitter, за да се изкажат по повод неотдавнашния срив на криптоборсата FTX и нейното търговско звено Alameda Research. Те заявиха, че фирмите също са участвали в предизвикването на фалита на 3AC.

Дейвис твърди

Ръководих хедж фонда Three Arrows (известен още като 3AC) със Су в продължение на повече от десетилетие, 7 до 10 цифри органично. От 2018 г. насам всички бяхме влезли в крипто.

През май 2022 г. Luna избухна и последиците от корелираните позиции/спредове/инвестиции, които всички се движеха срещу нас, ни застигнаха.

Сега разбираме, че FTX/Alameda ловуваха нашите позиции, но в края на деня загубихме нашите пари (ние бяхме най-големите губещи в доларово изражение) и тези на LP (доставчиците на ликвидност)/кредиторите.  Днес ние не контролираме фирмата, има процес на ликвидация, който ще протече по надлежния ред за всички участници.

В отговор на това, което се предполага, че са скрийншоти от чата в Telegram с Alameda, Су Джу каза, че Three Arrows Capital е била ощетена по някакъв начин, но не навлиза в подробности.

Това е дълга история, но ние бяхме измамени точно като вас, но всичко е наред – справедливостта идва.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


Въпреки всички претенции към FTX или Alameda, както Дейвис, така и Джу заявиха, че може би са имали възможност да отделят повече време за изучаване на механиката на LUNA и UST, преди да инвестират в тях.

LUNA/UST беше безпрецедентна и ние напълно объркахме тезата около нея. Бяхме привлечени от качеството на поддръжниците/строителите/екипа и не отделихме достатъчно време на механиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене