НАЧАЛО Други

Делото на SEC срещу Ripple ще повлияе на бъдещето на криптовалутите в САЩ

януари 20, 2023 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото на SEC срещу Ripple ще повлияе на бъдещето на криптовалутите в САЩ

Адвокатът на Ripple Labs предупреждава, че решението по делото на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу компанията ще окаже голямо влияние върху бъдещето на криптовалутите в САЩ.

Главният съветник на Ripple и криптоправен експерт Стюарт Алдероти каза, че заключението на иска ще окаже влияние върху начина, по който се регулират криптоактивите в САЩ.

Без значение как го разглеждате, експертите са съгласни – изходът от делото на Ripple вероятно ще окаже значително влияние върху бъдещето на крипто в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Служител на CFTC призова за глобални стандарти в крипто сектора


Алдероти също така има за цел да развенчае мита, че видни фигури в криптоиндустрията са против регулациите.

Съществува погрешно схващане, че участниците в криптопространството не искат регулации, а аз мисля, че отговорните участници в криптопространството всъщност искат регулации. Причината, поради която искат регулация [е, че] тя е добра за техния бизнес, добра е за техните клиенти, добра е за пазарите, а начинът, по който се постига това, е чрез ясна регулация.

Ясните правила, прилагани последователно, водят до предвидими резултати, а предвидимите резултати са добри за всички. Ако не знаете какво изисква законът, не можете да го спазвате. А непоследователното прилагане на закона води до непредсказуеми резултати.

Неотдавна Алдероти прогнозира, че съдебното дело на SEC ще приключи през първата половина на 2023 г. в полза на Ripple. Първоначално SEC съди компанията през декември 2020 г. по обвинения, че фирмата е продавала XRP като нерегистрирана ценна книга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене