НАЧАЛО Регулации

Служител на CFTC призова за глобални стандарти в крипто сектора

януари 18, 2023 18:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Служител на CFTC призова за глобални стандарти в крипто сектора

Служител от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), наскоро призова регулаторите да предоставят по-ясни насоки за криптоактивите през 2023 г. 

В интервю Каролин Фам спомена, че в момента се водят дискусии с различни регулаторни агенции по света относно регламентите в крипто сектора. 

Фам е имала повече от 75 срещи с различни страни за обсъждане на теми, свързани с крипто регулирането. Тя подчерта, че извън Съединените щати се провеждат много разговори в напреднал стадии за това какви стандарти могат да се прилагат в световен мащаб. Според нея регулаторите трябва да помислят как да използват съществуващите органи, за да осигурят яснотата, която е необходима.

Комисарят смята, че това означава да се идентифицира крипто финансов инструмент и той да се придържа към същите стандарти като другите финансови инструменти. Също така тя заяви, че трябва да се проучи възможността за идентифициране на рамки, които да се прилагат за нефинансови крипто дейности и случаи на използване на блокчейн технологии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2023-та ще е годината на възстановяване за Биткойн – А. Скарамучи


Служителя от CFTC подчерта, че се надява на повече насоки от регулаторните органи, базирани в Съединените Щати през 2023-та:

Това, което бих искала да видя, че CFTC и други регулатори предоставят повече насоки през тази година и много се надявам, че може би ще видим повече яснота в САЩ.

Към края на интервюто Фам заяви, че е жизненоважно да се мисли какво още може да се направи, за да има промяна, а не просто да се задоволяваме със сегашното положение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене