НАЧАЛО Регулации

Служител на CFTC призова за глобални стандарти в крипто сектора

януари 18, 2023 18:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Служител на CFTC призова за глобални стандарти в крипто сектора

Служител от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), наскоро призова регулаторите да предоставят по-ясни насоки за криптоактивите през 2023 г. 

В интервю Каролин Фам спомена, че в момента се водят дискусии с различни регулаторни агенции по света относно регламентите в крипто сектора. 

Фам е имала повече от 75 срещи с различни страни за обсъждане на теми, свързани с крипто регулирането. Тя подчерта, че извън Съединените щати се провеждат много разговори в напреднал стадии за това какви стандарти могат да се прилагат в световен мащаб. Според нея регулаторите трябва да помислят как да използват съществуващите органи, за да осигурят яснотата, която е необходима.

Комисарят смята, че това означава да се идентифицира крипто финансов инструмент и той да се придържа към същите стандарти като другите финансови инструменти. Също така тя заяви, че трябва да се проучи възможността за идентифициране на рамки, които да се прилагат за нефинансови крипто дейности и случаи на използване на блокчейн технологии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2023-та ще е годината на възстановяване за Биткойн – А. Скарамучи


Служителя от CFTC подчерта, че се надява на повече насоки от регулаторните органи, базирани в Съединените Щати през 2023-та:

Това, което бих искала да видя, че CFTC и други регулатори предоставят повече насоки през тази година и много се надявам, че може би ще видим повече яснота в САЩ.

Към края на интервюто Фам заяви, че е жизненоважно да се мисли какво още може да се направи, за да има промяна, а не просто да се задоволяваме със сегашното положение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.