НАЧАЛО Крипто Крими

Делото за $100 милиона между Galaxy Digital и BitGo може да продължи

26.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото за $100 милиона между Galaxy Digital и BitGo може да продължи

След като през 2023 г. Канцлерският съд на щата Делауеър прекрати делото, Върховният съд на щата установи, че определението в споразумението за сливане между BitGo и Galaxy Digital е „двусмислено“.

Върховният съд на Делауеър отмени предишно решение, отхвърлило иск за $100 милиона, подаден от BitGo срещу Galaxy Digital поради неуспешен опит за придобиване.

В съобщение от 22 май Върховният съд на щата Делауеър заяви, че езикът в споразумението за сливане на стойност $1.2 милиарда между BitGo и Galaxy Digital – което Galaxy прекрати през август 2022 г. – е неясен. Върховният съд реши да отмени решението на канцлерския съд, за да даде възможност за разглеждане на допълнителни външни доказателства за разрешаване на тази неяснота.

Това успешно обжалване, първоначално подадено на 7 февруари, привидно предоставя на BitGo още една възможност да предприеме правни действия срещу Galaxy Digital. През август 2022 г. BitGo подаде съдебен иск, в който твърдeше, че Galaxy умишлено е нарушила споразумението за придобиване.От своя страна Galaxy твърдяха, че са имали право да прекрати сделката, тъй като BitGo не е предоставила одитирани финансови отчети за 2021 г.

Смятаме, че справедливостта надделя при обжалването, и се радваме да продължим напред с това дело в канцлерския съд“, заяви Р. Брайън Тимънс, партньор в адвокатската кантора Quinn Emanuel, представляваща BitGo, след решението на съда.

Съдът в Делауеър е отхвърлил иска на BitGo с предизвестие през юни 2023 г. Вицеканцлерът Джей Травис Ластър постанови, че Galaxy е имала „чисто право за прекратяване“ към момента на прекъснатото придобиване. В отговор на май 22 г. решението, говорител на Galaxy съобщи, че фирмата „ще продължи да се защитава активно“ и остава „уверена в основателността на нашето дело“.

Ръководената от Майк Новограц компания Galaxy обяви плана си да придобие BitGo през май 2021 г. като част от публичното си предлагане в САЩ. През ноември 2022 г., по време на колапса на крипто борсата FTX, Galaxy разкри експозиция на стойност приблизително $77 милиона към фирмата, преди FTX да подаде молба за обявяване в несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.