НАЧАЛО Други

DeFi взима превес над света на централизираните финанси

декември 21, 2022 13:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi взима превес над света на централизираните финанси

Според Pantera Capital в DeFi (децентрализирани финансoви) протоколите липсват субективността и човешката грешки, които са характерни за традиционните транзакции, извършвани от CeFi (централизирани финансови) системи.

От Pantera смятат, че DeFi, за разлика от непрозрачните централизирани финанси, не е празна къща от карти. Основите са солидни, вкоренени в неизменим код и напълно прозрачни. В някои случаи DeFi премахва изцяло човешката субективност, например решенията за финансиране.

Компанията сподели:

Страни, които се съгласяват да извършват транзакции открито и прозрачно в блокчейн […] това е визията, към която трябва да се стремим, вместо да се придържаме към неефективните централизирани финансови системи.

DeFi (технологията) никога не е „съгрешавала“. Правилата на взаимодействие са кодирани в смарт договор. Не е необходимо да се доверявате на контрагент, който може да бъде стимулиран да изопачава истината, нито да разчитате на доверие, за да участвате във финансови транзакции. Кодът просто изпълнява това, на което двете страни са се съгласили.

Pantera Capital също така сподели, че прозрачността на DeFi платформите помага за защита на инвеститорите от CeFi, тъй като централизираните структури често са принудени да използват DeFi за своите заеми, излагайки финансите си на показ.

Компанията също така се позова на срива на платформата за кредитиране Celsius, която имаше стотици милиони долари заеми, които можеха да бъдат проследени по веригата по време на нейния фалит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лоши новини за Биткойн, твърди Джим Бианко


След това бе заявено:

Може да се каже, че DeFi, благодарение на дисциплината си на свръх застраховане, ви предпазва от CeFi. Celsius беше принудена да изплати приоритетно своите DeFi заеми на стойност над $400 милиона на Maker, Aave и Compound, за да предотврати ликвидиация на обезпеченията си.

Oт Pantera Capital добавиха, че не съществува възможност за „преструктуриране“ на смарт договори. В DeFi „сделката си е сделка“ – не можеш да се откажеш от нея. Всички централизирани финансови компании са принудени от смарт договори да изплащат обратно DeFi протоколите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене