НАЧАЛО Биткойн

Лоши новини за Биткойн, твърди Джим Бианко

декември 21, 2022 8:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лоши новини за Биткойн, твърди Джим Бианко

Биткойн, акциите и други активи няма да бъдат облекчени, тъй като ще видим само ескалация на текущите утежняващи обстоятелства, твърди Джим Бианко.

На 20 декември Джим Бианко, ръководител на фирмата за институционални проучвания Bianco Research, заяви пред последователите си в Twitter, че Федералният резерв няма да направи обрат по отношение на повишаването на лихвите през следващата година.

След изненадващата промяна на кривата на доходността от страна на Японската централна банка (ЯЦБ) анализаторите са още по-песимистични по отношение на рисковите активи през тази седмица.

За Бианко фактът, че ЯЦБ сега се стреми да последва Фед в затягането на политиката, за да отблъсне инфлацията, означава, че централната банка на САЩ едва ли ще разхлаби собствената си политика.

Отново, ако Япония сега посяга към промяна на политиката заради инфлацията, припомнете ми защо ФЕД би променил [промени подхода си] по някое време през 2023 г.?

Отговорът е, че те няма да го направят. Можете да забравите за [промяна на подхода].

Реалните осезаеми последици от решението на Япония може да се усетят по-късно, твърди Бианко. С повишаването на доходността по облигациите Япония би трябвало да пренасочи капитал обратно към себе си от САЩ.

„Доларът се сгромолясва спрямо йената (или йената се покачва спрямо долара). Япония отново получава доходност. Това би трябвало да доведе до връщане на средства в Япония“, пише той.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2024 г. ще е изключително добра за Биткойн и Етериум – Раул Пал


Връщането към понижаване на лихвените проценти е ключово събитие. Въпреки че цената на Биткойн вече се понижи с близо 80% за малко повече от година заедно с количественото затягане на Фед, ако тази прогноза се окаже вярна, то може да видим още спадове.

Според Бианко Пауъл е склонен да продължи с повишението на лихвените проценти, визирайки речта на председателя от миналата седмица, в която той се опита да отклони пазарите от очакването за каквото и да е разхлабване на подхода.

Ръководителят на ЕЦБ Лагард сега [изразява подобен сантимент]. Курода и Банката на Япония (сега) предприемат стъпки, които показват загриженост за инфлацията. Възможно е да се наложи пазарите да преосмислят мнението си за колебанията на централните банки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене