НАЧАЛО Крипто Крими

DeFi платформа претърпя хак за $9 милиона

февруари 17, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi платформа претърпя хак за $9 милиона

На 16 февруари CertiK, фирма за блокчейн сигурност, публикува серия от туитове, в които съобщава, че DeFi приложението Platypus Finance, е било хакнато за $9 милиона.

Злонамереният индивид или група е използвал флаш заеми в блокчейна AVAX, за да експлоатира функция в един от смарт договорите на Platypus. Депозирайки $44 милиона в стабилни монети в приложението, хакерът е успял да изсече около $41.79 милиона в USP – стабилната монета на Platypus.

След това хакерът се възползвал от функцията за спешно изтегляне, за да получи достъп до първоначалния депозит и изсечените USP като в крайна сметка разменил USP за други активи и изплатил заема. В резултат на атаката Platypus претърпява загуба в размер на $9 милиона.

Макар че повечето от откраднатите средства все още се намират в договорния адрес на нападателя, някои от тях са били изпратени до определени пулове и част от тази сума може да бъде възстановена. Това не е първият път, когато флаш заеми се използват за атака срещу DeFi платформите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата приключи, твърди макро стратег


Други примери включват атаки срещу Mango Markets, New Free DAO, Nirvana Finance и Deus DAO. Platypus потвърди атаката в съобщение в Telegram и Discord като заяви, че ще спре операциите, докато оцени ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене