НАЧАЛО Други

Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд

13.10.2022 11:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд

Кати Ууд, основател на ARK invest и ветеран в управлението на хедж фондове се обръща към Федералния резерв на САЩ с ново отворено писмо.

В публикация на уебсайта на ARK Ууд казва, че Фед изглежда взема решенията си въз основа на две променливи: заетост и обща инфлация.

Основателката на ARK смята, че и двете са изоставащи показатели и поставя под въпрос решението на Фед да продължи единодушно да повишава лихвените проценти.

Според Ууд цените на суровините са по-добри показатели за бъдещето.

Цените на стоките са водещи показатели – нагоре по веригата в етапите на обработка. Повечето цени на суровините са достигнали своя връх и, с изключение на храните и енергията, намаляват на годишна база. Без съмнение цените на храните и енергията са важни, но не смятаме, че Фед трябва да се бори и да засилва глобалната болка, свързана с шока в предлагането на селскостопански и енергийни суровини, причинен от нахлуването на Русия в Украйна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance


Ууд също така твърди, че натрупването на запаси изглежда “претоварва” производителите и търговците на дребно.

В условията на едноцифрен ръст на продажбите през последното тримесечие запасите в Walmart и Target се увеличиха съответно с 25.5% и 36.1%. Последните тримесечни резултати на Nike сочат, че дисбалансът в запасите се е задълбочил. Въпреки ръста на продажбите от само 3.6%, запасите на Nike са се увеличили с 44.2% в световен мащаб!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.