НАЧАЛО Други

Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд

октомври 13, 2022 11:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд

Кати Ууд, основател на ARK invest и ветеран в управлението на хедж фондове се обръща към Федералния резерв на САЩ с ново отворено писмо.

В публикация на уебсайта на ARK Ууд казва, че Фед изглежда взема решенията си въз основа на две променливи: заетост и обща инфлация.

Основателката на ARK смята, че и двете са изоставащи показатели и поставя под въпрос решението на Фед да продължи единодушно да повишава лихвените проценти.

Според Ууд цените на суровините са по-добри показатели за бъдещето.

Цените на стоките са водещи показатели – нагоре по веригата в етапите на обработка. Повечето цени на суровините са достигнали своя връх и, с изключение на храните и енергията, намаляват на годишна база. Без съмнение цените на храните и енергията са важни, но не смятаме, че Фед трябва да се бори и да засилва глобалната болка, свързана с шока в предлагането на селскостопански и енергийни суровини, причинен от нахлуването на Русия в Украйна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance


Ууд също така твърди, че натрупването на запаси изглежда “претоварва” производителите и търговците на дребно.

В условията на едноцифрен ръст на продажбите през последното тримесечие запасите в Walmart и Target се увеличиха съответно с 25.5% и 36.1%. Последните тримесечни резултати на Nike сочат, че дисбалансът в запасите се е задълбочил. Въпреки ръста на продажбите от само 3.6%, запасите на Nike са се увеличили с 44.2% в световен мащаб!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.