НАЧАЛО Други

DCG заключват стотици милиони на нидерландска крипто борса

декември 19, 2022 10:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DCG заключват стотици милиони на нидерландска крипто борса

От холандската криптоборса Bitvavo заявиха, че Digital Currency Group (DCG) им е заключила стотици милиони долари поради проблеми с ликвидността.

В неотдавнашно изявление на компанията бе подчертано, че DCG, която предоставя на Bitvavo услуги за стейкинг извън веригата, спира плащанията, докато не бъде разрешена кризата с ликвидността, пред която е изправена.

От Bitvavo казват, че проблемите на DCG не би трябвало да имат въздействие върху тяхната платформа.

В момента DCG изпитва проблеми с ликвидността поради настоящите сътресения на криптопазара. В резултат на това DCG преустанови изплащането на суми, докато този проблем с ликвидността не бъде разрешен…

Настоящата ситуация в DCG не оказва никакво въздействие върху платформата на Bitvavo.

Според Bitvavo, която държи криптоактиви на стойност €1.6 милиарда, се очаква DCG да изплати дълга си от около $280 милиона с течение на времето. Криптоборсата също така отбелязва, че няма да спира тегленията на клиенти поради неизпълнението на задълженията от страна на DCG.

Всички депозити и дигитални активи на клиентите на Bitvavo могат да бъдат изтеглени незабавно и по всяко време… Дългът на DCG няма да създаде пречка за Bitvavo да изпълни това задължение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Биткойн ще се срине преди да тръгне нагоре – ето кога


От Bitvavo обаче отбелязват, че в бъдеще може да се наложи да променят начина, по който работят техните услуги за стейкинг извън веригата, като заявяват, че вече не вярват, че пазарът е достатъчно стабилен, за да осигури адекватни възнаграждения за стейкинг.

Поради настоящите пазарни условия и за да защитим нашите клиенти, ставките за стейкинг извън веригата ще бъдат преразгледани през първото тримесечие на 2023 г.

Макар да разбираме, че коригирането на бъдещите възнаграждения за стейкинг извън веригата оказва влияние върху клиентите на Bitvavo, стигнахме до заключението, че в момента вече няма достатъчно значителен или стабилен пазар, за да предлагаме настоящите възнаграждения по начин, който отговаря на нашите стандарти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене