Home

Дания отрича да е имала намерения да забрани за Биткойн портфейлите

02.07.2024 20:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дания отрича да е имала намерения да забрани за Биткойн портфейлите

Противно на неотдавнашните съобщения в социалните медии, според които Дания е "на път да забрани" Биткойн портфейлите, датските регулаторни органи уточниха, че няма предложения за забрана на крипто портфейли за самостоятелно попечителство.

Датският орган за финансов надзор (DFSA) се обърна към дезинформацията, изтъквайки своята позиция и регулаторен подход към децентрализираните крипто активи.

DFSA опроверга твърденията, разпространявани в социалните медии, за потенциална забрана на хардуерни и други портфейли без попечителство. Тобиас Тигесен, директор на DFSA за финтех, платежни услуги и управление, заяви :

Известно ни е, че в социалните медии се разпространява дезинформация, според която DFSA възнамерява да забрани хардуерните портфейли и други портфейли без попечителство. Това е невярно. DFSA не е предлагала такава забрана.

Пояснението от DFSA последва регулаторната оценка на децентрализацията съгласно Регламента за пазарите на крипто активи (MiCA), влязъл в сила от 30 юни. Оценката на DFSA, публикувана на 25 юни, очерта принципите за справяне с предизвикателствата при регулирането на децентрализираните услуги, свързани с крипто активи.

Тигесен отбеляза, че MiCA изрично освобождава от регулиране услугите за крипто активи, предоставяни по напълно децентрализиран начин без посредници. Услугите, регулирани съгласно закона, трябва да включват посредник и да се занимават с дейностите, изброени в член 3, параграф 16 от MiCA, като например попечителство и търговия с крипто.

Хардуерните портфейли не предават частните ключове на доставчика и по този начин не се регулират от MiCA. Портфейлите без попечителство, по своята същност не са обект на MiCA“, поясни Тигесен.

Така например за софтуерен портфейл, който директно изпълнява поръчки на децентрализирана борса от името на клиенти, може да се изисква разрешение, ако юридическо лице има контрол върху предложението и предоставя тази специфична дейност като услуга за клиенти, заяви служителят на DFSA.. Тигесен подчерта:

Тези случаи често са много сложни и ще изискват оценка на всеки отделен случай. Намерението е да се осигури информираност за потенциалните регулаторни изисквания и да се подчертае, че DFSA е отворена за диалог с цел да се разбере дали конкретните предложения в Дания попадат в обхвата на MiCA или не.

Разяснението на DFSA има за цел да разсее дезинформацията и да предостави ясни насоки относно регулаторния статут на портфейлите за самостоятелно попечителство в Дания. Осигурявайки точна информация и насърчавайки диалога, DFSA се стреми да подкрепи растежа и регулирането на децентрализираните услуги за крипто активи в рамките на MiCA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.