НАЧАЛО Други

Крипто платформа се закрива след $60 милиона дефицит

декември 31, 2022 10:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто платформа се закрива след $60 милиона дефицит

Крипто платформата Midas Investment ще прекрати дейността си поради значителните загуби, които е претърпяла през 2022 г., според изявление от 27 декември.

Главният изпълнителен директор Яков „Тревър“ Левин заяви, че портфейлът Midas DeFi Portfolio е загубил $50 милиона от управляваните си активи на стойност $250 милионаа (20%). Тревър добави, че потребителите са изтеглили около 60% от активите след срива на криптофирми като FTX и Celsius.

Задълженията надхвърлят $100 милиона

Към 27 декември общите задължения на Midas възлизат на $115 милиона в Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и стабилни монети. Платформата обаче държи приблизително $51.7 милиона от тези активи, което създава дефицит от $63.3 милиона. Той добави, че само ръководителите на ниво С на фирмата са били наясно с дефицита на активите.

Дефицитът на активите е причинен от дългосрочния риск на инвестициите в DeFi, нестабилността на нашия бизнес модел след загубата на активи и неликвидността на токена MIDAS.

Междувременно Тревър подчерта, че Midas е загубила $58.5 милиона заради няколко пробива на сигурността, свързани с DeFi, и е надплатила лихвите по родния си токен MIDAS.

Какво следва?

Главният изпълнителен директор Тревър заяви, че Midas ще ребалансира сметките на своите потребители, като приспадне 55% от тях и спечелените от тях награди. Този ход ще позволи на потребителите да изтеглят 45% от своите активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 6 неуспешни крипто прогнози за 2022 г.


Според него на потребителите, чиито салда са по-малки от $5,000, ще бъдат приспаднати само техните печалби. Той добави, че Midas ще плати за разликите в родните си токени, които ще бъдат обменени за токена на новия му проект.

Главният изпълнителен директор на Midas написа, че платформата ще се стреми да насочи бизнеса си към централизирани, децентрализирани финанси (CeDeFi). Той каза:

„Този проект ще бъде напълно прозрачен, on-chain и изграден с цел предлагане на ново и подобрено инвестиционно изживяване.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене