НАЧАЛО Други

Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

04.05.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

Анализаторите на JPMorgan хвърлиха сянка на несигурност върху бъдещето на криптовалутите, въпреки бързия им растеж и по-широкото им приемане.

Финансовият титан призовава за предпазливост в краткосрочен план поради това, което възприемат като избледняващ интерес сред инвеститорите на дребно и недостиг на положителни пазарни катализатори.

Техният предпазлив тон е подкрепен от последните пазарни тенденции, включително забележим ръст в дейностите по продажба, особено сред инвеститорите на дребно, които изглежда се оттеглят както от крипто пазарите, така и от пазарите на акции. Оценката на JPMorgan сочи спад в нетните потоци към фондовете за дялово участие, отбелязвайки първия отрицателна промяна от възходящото ранно тримесечие.

Основните наблюдения в основата на консервативната позиция на JPMorgan включват умора на пазара, доказана от повишеното позициониране и високата оценка на Биткойн в сравнение със златото и неговите производствени разходи. Освен това има ясна индикация за намаляващ интерес на дребно, отразен в намалени входящи потоци в свързани активи.

Освен това се вижда, че институционалните играчи намаляват своите предишни възходящи позиции, макар и не до степента, в която първоначално се очакваше.

В светлината на тези фактори и липсата на положителни катализатори, JPMorgan поддържа предпазлива перспектива за крипто пазарите в близко бъдеще.

Докато JPMorgan остава предпазлив, други анализатори предлагат различни прогнози, особено по отношение на траекторията на Биткойн. Майкъл ван де Поуп предполага, че BTC може да е към края на корективната си фаза, намеквайки за потенциални възходящи движения след установяване на долна цена. Обратно, Питър Шиф, известен Биткойн скептик, прогнозира възможен спад, насочвайки погледа си към границата от $54,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.