НАЧАЛО Други

Крипто експерт отправи критиките си към Coinbase за отказа на борсата да обработва Биткойн дарения за кампанията на Тръмп

02.06.2024 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто експерт отправи критиките си към Coinbase за отказа на борсата да обработва Биткойн дарения за кампанията на Тръмп

Изпълнителният директор на Blockstream Адам Бак критикува Coinbase, обвинявайки борсата, че е враждебна към биткойн поради предполагаемия отказ да обработва BTC дарения за кампанията на Доналд Тръмп.

Спорът започна, когато Bitcoin Magazine обяви, че Lightning мрежата е обработила BTC плащания за Тръмп, отбелязвайки важен крайъгълен камък в приемането на криптовалути от големи политически фигури в САЩ.

Предвид статута на Coinbase като най-голямата крипто борса в страната, мнозина предположиха, че тя ще играе ключова роля в улесняването на тези плащания. Въпреки това, Адам Бек посочи, че OpenNode, стартъп, фокусиран върху инфраструктурата за плащане с Биткойн, трябваше да се намеси, тъй като Coinbase нямаше да обработва транзакциите.

Един потребител на X защити Coinbase с аргумента, че регулаторният контрол, пред който е изправен, усложнява приемането на BTC плащания. Въпреки статута си на публична компания, Coinbase е заплетена в съдебни битки с SEC.

Адам Бек отхвърли това обяснение, предполагайки, че проблемите на Coinbase произтичат от предпочитанието му да изброява многобройни алтернативни монети вместо да подкрепя Биткойн.

Забележките на Бек идват на фона на по-широка критика към Coinbase, която наскоро изброи няколко мемекойни като Shiba Inu (SHIB), FLOKI и BONK. Това засили схващането, че Coinbase дава приоритет на тези монети пред по-утвърдените криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.