НАЧАЛО Други

Crypto.com погрешно изпратили $400 милиона в Етериум (ETH)

14.11.2022 8:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto.com погрешно изпратили $400 милиона в Етериум (ETH)

В края на октомври борсата за криптовалути Crypto.com по погрешка е изпратила 320,000 ETH на адрес на портфейл, свързан с Gate.io.

Въпреки че оттогава активите са възстановени, главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао посъветва потребителите, че е най-добре да стоят настрана от платформата.

Безпрецедентният срив на FTX, някога втората по големина борса за криптовалути, която си спечели репутация на “спасител” след като протегна ръка на изпаднали в затруднение компании по време на настоящата крипто зима, накара мнозина в крипто индустрията да изразят загриженост относно надеждността на централизираните играчи.

В стремежа си да отговорят на този скептицизъм ръководителите на крипто борси започнаха да споделят доказателства за резерви. Така например Crypto.com публикува своите крипто адреси, разкривайки колко и какви криптовалути съхранява от името на своите клиенти.

Потребителите обаче бързо определиха подозрителен трансфер на 320,000 ETH към адрес на портфейл, свързан с Gate.io на 21 октомври 2022 г., до голяма степен защото борсата твърди, че всички криптовалути, притежавани от потребителите, се държат офлайн в студено хранилище в партньорство с доставчика на хардуерни портфейли Ledger.

Главният изпълнителен директор на Crypto.com Крис Маршалек разкри, че транзакцията е била грешка. “Трябваше да бъде преместване на нов адрес за студено съхранение, но беше изпратена на външен адрес на борсата, включен в белия списък”, каза той и добави:

Работихме с екипа на Gate и впоследствие средствата бяха върнати в нашето студено хранилище. Бяха въведени нови процеси и функции, за да се предотврати повторното възникване на подобна ситуация.

Въпреки обяснението, крипто общността остава с кисел вкус в устата от платформата. Много потребители на криптовалути се питат как е възможно случайно да се изпратят ETH на стойност $400 милиона на адрес, който не е бил посоченият получател.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези 4 алткойна демонстрират сила, твърди анализатор


Забележително е, че това не е първият път, в който Crypto.com прави подобна грешка. През август борсата влезе в светлината на прожекторите след като стана ясно, че случайно е изпратила $7 милиона на инвеститори от Мелбърн, вместо да им възстанови $67. Още по-лошото е, че инцидентът е станал през май 2021 г. и е останал незабелязан до декември 2021 г.

Междувременно главният изпълнителен директор на Binance, който наскоро попадна в новините заради участието си в сагата FTX, посъветва потребителите да стоят настрана от Crypto.com, твърдейки, че това е ясна индикация, че те не са достатъчно компетентни.

Ако на дадена борса се налага да премества големи количества криптовалути преди или след като демонстрира адресите на портфейлите си, това е ясен знак за проблеми. Стойте настрана. Останете SAFU“, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Защо Германия продължава да е най-проблемната икономика в Европа

Франция и Германия са изправени пред икономически предизвикателства, докато Обединеното кралство запазва стабилността си. В Испания и Италия обаче се наблюдават признаци на подобрение.

19.04.2024 10:00 2 мин. четене

Tether иска да разшири бизнеса си отвъд стабилните монети

Компанията Tether, известна със своята стабилна монета USDT, наскоро представи цялостен план за преструктуриране, целящ да разшири предлагането ѝ извън стейбълкойните.

19.04.2024 9:05 1 мин. четене

Израел атакува Иран: Златото и петролът поскъпнаха

Според източници, запознати с въпроса, Израел е извършил нападение срещу Иран. Това се случва след съобщенията на иранските държавни медии в началото на петък, в които се посочва, че иранските сили са унищожили безпилотни самолети след неотдавнашния удар на Иран по Израел с дрон.

19.04.2024 8:11 2 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.