НАЧАЛО Други

Crypto.com погрешно изпратили $400 милиона в Етериум (ETH)

ноември 14, 2022 8:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto.com погрешно изпратили $400 милиона в Етериум (ETH)

В края на октомври борсата за криптовалути Crypto.com по погрешка е изпратила 320,000 ETH на адрес на портфейл, свързан с Gate.io.

Въпреки че оттогава активите са възстановени, главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао посъветва потребителите, че е най-добре да стоят настрана от платформата.

Безпрецедентният срив на FTX, някога втората по големина борса за криптовалути, която си спечели репутация на „спасител“ след като протегна ръка на изпаднали в затруднение компании по време на настоящата крипто зима, накара мнозина в крипто индустрията да изразят загриженост относно надеждността на централизираните играчи.

В стремежа си да отговорят на този скептицизъм ръководителите на крипто борси започнаха да споделят доказателства за резерви. Така например Crypto.com публикува своите крипто адреси, разкривайки колко и какви криптовалути съхранява от името на своите клиенти.

Потребителите обаче бързо определиха подозрителен трансфер на 320,000 ETH към адрес на портфейл, свързан с Gate.io на 21 октомври 2022 г., до голяма степен защото борсата твърди, че всички криптовалути, притежавани от потребителите, се държат офлайн в студено хранилище в партньорство с доставчика на хардуерни портфейли Ledger.

Главният изпълнителен директор на Crypto.com Крис Маршалек разкри, че транзакцията е била грешка. „Трябваше да бъде преместване на нов адрес за студено съхранение, но беше изпратена на външен адрес на борсата, включен в белия списък“, каза той и добави:

Работихме с екипа на Gate и впоследствие средствата бяха върнати в нашето студено хранилище. Бяха въведени нови процеси и функции, за да се предотврати повторното възникване на подобна ситуация.

Въпреки обяснението, крипто общността остава с кисел вкус в устата от платформата. Много потребители на криптовалути се питат как е възможно случайно да се изпратят ETH на стойност $400 милиона на адрес, който не е бил посоченият получател.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези 4 алткойна демонстрират сила, твърди анализатор


Забележително е, че това не е първият път, в който Crypto.com прави подобна грешка. През август борсата влезе в светлината на прожекторите след като стана ясно, че случайно е изпратила $7 милиона на инвеститори от Мелбърн, вместо да им възстанови $67. Още по-лошото е, че инцидентът е станал през май 2021 г. и е останал незабелязан до декември 2021 г.

Междувременно главният изпълнителен директор на Binance, който наскоро попадна в новините заради участието си в сагата FTX, посъветва потребителите да стоят настрана от Crypto.com, твърдейки, че това е ясна индикация, че те не са достатъчно компетентни.

Ако на дадена борса се налага да премества големи количества криптовалути преди или след като демонстрира адресите на портфейлите си, това е ясен знак за проблеми. Стойте настрана. Останете SAFU„, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене