НАЧАЛО Други

Крипто браузърът на Opera може да възроди интереса към NFT пространството

декември 5, 2022 12:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто браузърът на Opera може да възроди интереса към NFT пространството

Крипто браузърът на Opera обяви, че в началото на 2023 г. ще добави drag-and-drop инструмент за създаване на NFT.

Инструментът ще бъде разработен от компанията Alteon, която се занимава с облачни екосистеми и ще бъде интегриран в браузъра на Opera. Освен това той ще предостави на потребителите лесен начин за създаване на дигитални произведения на изкуството без код.

Пускането на мултимедийни файлове в стартовия панел на инструмента ще позволява те да бъдат преглеждани и преобразувани в материали, защитени с авторски права, които след това ще бъдат споделяни, съхранявани или продавани.

Сузи Бат, ръководител на крипто екосистемата в Opera, заяви,

Крипто браузърът на Opera е предназначен за частно и сигурно проучване на Web3. С Alteon LaunchPad даваме възможност на потребителите да допринасят свободно за тази екосистема. Сега нашите потребители ще могат да създават NFT мигновено и просто, без такси за използване на платформата като насърчават повече хора да изследват процъфтяващата NFT индустрия.

Именно през януари Opera направи първата стъпка в криптовалутите и пусна своя крипто браузър.

Обявяването на инструмента последва ноемврийското представяне на DegenKnows на Opera – инструмент за анализ на NFT за откриване и проследяване на колекции. Инструментът предоставяше данни от веригата, като например сделки с китове, както и социални сигнали от сорта на отпечатъци на колекциите в социалните медии и интерес сред добре осведомените лица в NFT сектора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


Research And Markets наскоро публикуваха доклада Незаменяеми токени (NFT): глобален пазарен доклад. В него се посочва, че макар през 2021 г. NFT пазарът да претърпя експоненциален ръст, през 2022 г. той беше нестабилен и достигна дъно.

Пазарът на NFT е в подем?

Стойността на глобалния пазар на NFT през 2022 г. възлиза на около $37.6 млиарда. Очакваше се до 2027 г. той да достигне $125.6 милиарда, при сложен годишен темп на растеж (CAGR) от 27.3%.

Освен това през октомври Galaxy Digital публикува изследователски доклад, съдържащ данни за плащанията на роялти. На създателите на арт колекции, базирани на Етериум, са изплатени авторски и лицензионни възнаграждения в размер от над $1.8 милиарда. През изминалата година средният процент на авторските възнаграждения, изплатени на създателите на съдържание в OpenSea, се е удвоил от 3% на 6%. Освен това платформата, която е изплатила най-много авторски и лицензионни възнаграждения на творците, е именно OpenSea.

На десет субекта се падат 27% от всички събрани до момента авторски възнаграждения за NFT. Освен това на 482 колекции се падат 80% от всички получени авторски и лицензионни възнаграждения. Досега осем големи марки са получили близо $100 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене