Home

Крипто браузърът на Opera може да възроди интереса към NFT пространството

05.12.2022 12:41 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто браузърът на Opera може да възроди интереса към NFT пространството

Крипто браузърът на Opera обяви, че в началото на 2023 г. ще добави drag-and-drop инструмент за създаване на NFT.

Инструментът ще бъде разработен от компанията Alteon, която се занимава с облачни екосистеми и ще бъде интегриран в браузъра на Opera. Освен това той ще предостави на потребителите лесен начин за създаване на дигитални произведения на изкуството без код.

Пускането на мултимедийни файлове в стартовия панел на инструмента ще позволява те да бъдат преглеждани и преобразувани в материали, защитени с авторски права, които след това ще бъдат споделяни, съхранявани или продавани.

Сузи Бат, ръководител на крипто екосистемата в Opera, заяви,

Крипто браузърът на Opera е предназначен за частно и сигурно проучване на Web3. С Alteon LaunchPad даваме възможност на потребителите да допринасят свободно за тази екосистема. Сега нашите потребители ще могат да създават NFT мигновено и просто, без такси за използване на платформата като насърчават повече хора да изследват процъфтяващата NFT индустрия.

Именно през януари Opera направи първата стъпка в криптовалутите и пусна своя крипто браузър.

Обявяването на инструмента последва ноемврийското представяне на DegenKnows на Opera – инструмент за анализ на NFT за откриване и проследяване на колекции. Инструментът предоставяше данни от веригата, като например сделки с китове, както и социални сигнали от сорта на отпечатъци на колекциите в социалните медии и интерес сред добре осведомените лица в NFT сектора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


Research And Markets наскоро публикуваха доклада Незаменяеми токени (NFT): глобален пазарен доклад. В него се посочва, че макар през 2021 г. NFT пазарът да претърпя експоненциален ръст, през 2022 г. той беше нестабилен и достигна дъно.

Пазарът на NFT е в подем?

Стойността на глобалния пазар на NFT през 2022 г. възлиза на около $37.6 млиарда. Очакваше се до 2027 г. той да достигне $125.6 милиарда, при сложен годишен темп на растеж (CAGR) от 27.3%.

Освен това през октомври Galaxy Digital публикува изследователски доклад, съдържащ данни за плащанията на роялти. На създателите на арт колекции, базирани на Етериум, са изплатени авторски и лицензионни възнаграждения в размер от над $1.8 милиарда. През изминалата година средният процент на авторските възнаграждения, изплатени на създателите на съдържание в OpenSea, се е удвоил от 3% на 6%. Освен това платформата, която е изплатила най-много авторски и лицензионни възнаграждения на творците, е именно OpenSea.

На десет субекта се падат 27% от всички събрани до момента авторски възнаграждения за NFT. Освен това на 482 колекции се падат 80% от всички получени авторски и лицензионни възнаграждения. Досега осем големи марки са получили близо $100 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.