НАЧАЛО Алткойни

Крипто банката SEBA пуска стейкинг на Етериум

07.09.2022 21:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто банката SEBA пуска стейкинг на Етериум

Регулираната в Швейцария крипто платформа SEBA Bank въведе услуги за стейкинг на Етериум за големи клиенти преди очакваното Сливане по-късно този месец.

Изтъкваното предложение от институционален клас позволява на потребителите на платформата да генерират възнаграждения върху своите ETH авоари на месечна база, гласи изявление на банката.

След Сливането (The Merge) ще бъдат въведени променливи периоди на заключване. Заложените етери не могат да бъдат изтеглени от Beacon Chain на Етериум до след последващото обновяване на мрежата, наречено Shanghai, което се очаква през второто тримесечие на 2023 г.

Сливането на Beacon Chain с основната мрежа, което се очаква да се случи около 15 септември, е едно от най-очакваните и значими събития в историята на проекта.

Събитието полага основите за увеличаване на мащабируемостта и сигурността на мрежата, като в същото време намалява въглеродния си отпечатък чрез преминаване към доказателство за залог (PoS) – смята се, че това ще намали потреблението на енергия с повече от 99%.

Преходът към PoS ще премахне миньорите, които осигуряват сигурността на мрежата, като вместо това ще бъде заменен от валидатори, които залагат (стейкват) етери за тази привилегия. Понастоящем в света има около 422,000 валидатори, които са заложили 13.5 милиона етера (или около $20.5 милиарда по днешни цени).

На тези, които депозират повече от 32 ETH (около $48,500) в SEBA, ще бъде активиран валидатор от тяхно име, като в този случай той ще се управлява от самата банка.

“Стартирането на нашите услуги за стейкинг на Етериум ще даде възможност на институционалните инвеститори да играят ключова роля в осигуряването на бъдещето на мрежата”, каза в изявлението Матиас Шутц, ръководител на отдела за технологии и клиентски решения на банката.

Етериум (ETH) възнагражденията в SEBA се присъединяват към съществуващите PoS предложения на банката, които включват Cardano (ADA), Polkadot (DOT) и Tezos (XTZ), представени за първи път на пазара през октомври миналата година с пускането на продукта Earn.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: AAVE спира тегленията на Етериум (ETH)


Първоначално създадена от бивши служители на платформата за инвестиционно банкиране UBS, регулираната от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA) структура, предлага решения за попечителство и съхранение на криптовалути на големи клиенти.

Преди почти година тя стана първата фирма в страната, която получи институционален лиценз CISA от FINMA, позволяващ ѝ да предлага решения за попечителство на швейцарски взаимни фондове и инвестиционни схеми, използващи ликвидни криптовалути.

По-рано тази година банката набра 110 милиона швейцарски франка ($111 милиона) в рамките на финансиране от серия С, за да засили растежа си. Този кръг беше съвместно ръководен от консорциум от блокчейн и финтех инвеститори, заедно с участието на крипто борсата FTX, според отделно изявление.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.