НАЧАЛО Алткойни

Крипто банката SEBA пуска стейкинг на Етериум

септември 7, 2022 21:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто банката SEBA пуска стейкинг на Етериум

Регулираната в Швейцария крипто платформа SEBA Bank въведе услуги за стейкинг на Етериум за големи клиенти преди очакваното Сливане по-късно този месец.

Изтъкваното предложение от институционален клас позволява на потребителите на платформата да генерират възнаграждения върху своите ETH авоари на месечна база, гласи изявление на банката.

След Сливането (The Merge) ще бъдат въведени променливи периоди на заключване. Заложените етери не могат да бъдат изтеглени от Beacon Chain на Етериум до след последващото обновяване на мрежата, наречено Shanghai, което се очаква през второто тримесечие на 2023 г.

Сливането на Beacon Chain с основната мрежа, което се очаква да се случи около 15 септември, е едно от най-очакваните и значими събития в историята на проекта.

Събитието полага основите за увеличаване на мащабируемостта и сигурността на мрежата, като в същото време намалява въглеродния си отпечатък чрез преминаване към доказателство за залог (PoS) – смята се, че това ще намали потреблението на енергия с повече от 99%.

Преходът към PoS ще премахне миньорите, които осигуряват сигурността на мрежата, като вместо това ще бъде заменен от валидатори, които залагат (стейкват) етери за тази привилегия. Понастоящем в света има около 422,000 валидатори, които са заложили 13.5 милиона етера (или около $20.5 милиарда по днешни цени).

На тези, които депозират повече от 32 ETH (около $48,500) в SEBA, ще бъде активиран валидатор от тяхно име, като в този случай той ще се управлява от самата банка.

„Стартирането на нашите услуги за стейкинг на Етериум ще даде възможност на институционалните инвеститори да играят ключова роля в осигуряването на бъдещето на мрежата“, каза в изявлението Матиас Шутц, ръководител на отдела за технологии и клиентски решения на банката.

Етериум (ETH) възнагражденията в SEBA се присъединяват към съществуващите PoS предложения на банката, които включват Cardano (ADA), Polkadot (DOT) и Tezos (XTZ), представени за първи път на пазара през октомври миналата година с пускането на продукта Earn.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: AAVE спира тегленията на Етериум (ETH)


Първоначално създадена от бивши служители на платформата за инвестиционно банкиране UBS, регулираната от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA) структура, предлага решения за попечителство и съхранение на криптовалути на големи клиенти.

Преди почти година тя стана първата фирма в страната, която получи институционален лиценз CISA от FINMA, позволяващ ѝ да предлага решения за попечителство на швейцарски взаимни фондове и инвестиционни схеми, използващи ликвидни криптовалути.

По-рано тази година банката набра 110 милиона швейцарски франка ($111 милиона) в рамките на финансиране от серия С, за да засили растежа си. Този кръг беше съвместно ръководен от консорциум от блокчейн и финтех инвеститори, заедно с участието на крипто борсата FTX, според отделно изявление.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене