НАЧАЛО Други

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Борсата за криптовалути Coinbase е сключила договор за разработване на технологии за Министерството на вътрешната сигурност на САЩ на стойност $1.36 милиона.

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).


Договорът влезе в сила на 16-ти септември, а Coinbase ще получи $455,000 от отдела. Договорът обаче може да бъде удължен общо до три години, което ще доведе до получаването на общо около $1.36 милиона.


Сделката е второто партньорство, сключено между Coinbase и ICE, като борсата е осигурила договор в размер на $30,000 за предоставяне на "услуги за компютърна съдебна медицина" на агенцията през август.


Новината получи негативна реакция от крипто общността, като главният стратегически директор на Фондация за човешки права Алекс Гладщайн заяви, че компенсацията е относително ниска, като се има предвид мащабът на операциите на Coinbase и рискът за репутацията на борсата, който носи това партньорство:


"Това като цяло не са много пари за Coinbase. Странно, че те биха рискували толкова с репутацията си за такава относително малка сума."


Новината също възроди критики относно придобиването на стартъпа за блокчейн анализи Neutrino от страна на Coinbase през 2019 г. .


През годината на придобиването беше съобщено, че хората зад Neutrino преди това са били част от Hacking Team - компания, която разкри, че е помогнала на авторитарните режими да шпионират журналисти.


Главният изпълнителен директор на Neutrino, Джанкарло Русо, е бивш главен изпълнителен директор на Hacking Team, докато неговият главен технически директор Алберто Орнаги е бил в компанията повече от 8 години. Според Washington Post италианската компания е замесена в убийството на редица журналисти в Близкия изток между 2013 и 2018 г.


През март 2019 г. изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг заяви, че персоналът на Neutrino с предишни връзки с противоречивата фирма Hacking Team ще напусне новите си роли на борсата.


В отговор на новия договор на Coinbase с ICE, главният изпълнителен директор на Kraken Джеси Пауъл написа в Twitter:


"Още по-странно е придобиването, което направиха, и репутационният удар, който поеха, за да могат да предложат тази услуга на правителството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕПрезидентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'


От придобиването на Neutrino Coinbase също е сключила договори с тайната служба на САЩ, която обяви създаването на оперативна група за кибер измами през юли 2020 г. Специалната група получи мандат да разследва използването на криптовалута за престъпни цели, като по-късно същата година заяви:


Криптовалутата представлява тревожна нова възможност за отделни лица и измамни държави да избегнат международните санкции и да подкопаят традиционните финансови пазари, като по този начин нараняват интересите на САЩ и техните съюзници.

Понастоящем Coinbase е въвлечен в регулаторна битка с Комисията по ценни книжа и борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света