НАЧАЛО Други

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

На фона на нарастващия интерес към по-малки криптовалути като Cardano, BNB, Solana, Polkadot и Dogecoin, президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард предупреди, че криптовалутите не са валути и трябва да се третират като “силно спекулативни” и “подозрителни”.

Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в подкаст на Bloomberg


“Криптовалутите не са валути, точка. Криптовалутите са силно спекулативни активи, които претендират за славата си като валута, вероятно, но не са. Не са.”


Наред с огромното рали на Биткойн, Етериум, Cardano, BNB, XRP, Solana и Dogecoin, всички те отчитат трицифрен процентен ръст през изминалата година, тъй като инвеститорите залагат, че цифровите активи ще продължат да растат като стойност на фона на нарастващото приемане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този токен стигна нови върхове след частна продажба за $230 милиона

Биткойн, най-ценната криптовалута, сега се използва както като валута, така и като запас от стойност, като Ел Салвадор наскоро направи Биткойн официалната си валута заедно с щатския долар.


Лагард възхвали стабилните монети - криптовалути, които са обвързани с традиционните валути или активи в реалния свят - и цифровите валути на централните банки (CBDC).


Имате тези стабилни монети, които започват да се разпространяват, които някои големи [технологични компании] се опитват да популяризират и прокарват, които са различно нещо и трябва да бъдат регулирани, където трябва да има надзор, който съответства на бизнеса, който те всъщност извършват, независимо от това как се наричат”, каза Лагард.


Правителствата и централните банки по света започват да експериментират със CBDC. ЕЦБ тази година стартира проект за дигитално евро, създаден като отговор на цифровите валути като Биткойн и предложената от Facebook стабилна монета diem.


И при всичко това имате централните банки, които са подтикнати от искането на клиентите да произвеждат нещо, което да направи цифровите валути на централната банка и централната банка подходящи за века, в който се намираме”, каза Лагард.


Но дали трябва да гласуваме доверие на коментари, направени от човек, осъден за престъпна небрежност, служейки за глава на Международния валутен фонд?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Компаниите за управление на криптовалути сега държат рекордни $72 милиарда

В седмицата след доклада от 18-ти октомври притоците на BTC възлизат на $69.9 милиона. Тези числа се наблюдават малко след старта на фючърсния Биткойн ETF на ProShares - първият ETF, свързан с Биткойн...
ОКТ. 21, 2021 12:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света