НАЧАЛО Блокчейн

Coinbase стартира нов блокчейн на втори слой – каква е целта?

февруари 26, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase стартира нов блокчейн на втори слой – каква е целта?

Криптоборсата Coinbase има за цел да привлече милиони нови потребители на криптовалути през следващите години с новостартирания си блокчейн.

Coinbase обяви навлизането си в пространството на мрежите от втори слой (L2) с въвеждането на нова мрежа, наречена Base, която беше стартирана по време на конференцията ETHDenver.

Целта е разработчиците да могат лесно да създават удобни за ползване приложения и да ги интегрират в продуктовия пакет на Coinbase за по-лесна употреба. За разлика от повечето мрежи, Base няма да има роден токен.

Блокчейна ще е изграден на OP стака, създаден от Optimism, а Coinbase ще се присъедини като един от разработчиците на ядрото на OP стака.

Инструментите за разработчици на Coinbase ще бъдат интегрирани с Base, за да се осигури евтина, децентрализирана и сигурна услуга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Завръщаме ли се към възход? – трейдър дава прогноза


За да насърчат разработването на Base, Coinbase и Coinbase Ventures ще стартират Base Ecosystem Fund, за да инвестират в компании и организации, изграждащи Base.

С появата на много вериги от L2, Coinbase работи върху прото-данк шардинг, за да намали таксите и да увеличи мащабируемостта, което отчасти може да осигури преднина пред другите.

Компанията очаква, че ще има много вериги от втори слой и изгражда на базата на OpenStack за оперативна съвместимост между всички тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене