НАЧАЛО Други

Coinbase се споразумя за $100 милиона с щата Ню Йорк

януари 5, 2023 15:33 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се споразумя за $100 милиона с щата Ню Йорк

Ръководената от Брайън Армстронг борса за криптовалути Coinbase е постигнала споразумение за $100 милиона с Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (DFS), според изявления, публикувани от двете страни.

След тази новина акциите на Coinbase отбелязаха значителен скок, като нараснаха с над 12%.

Coinbase се споразумява за разследването от щата Ню Йорк

Борсата и регулаторът обявиха новината чрез отделни изявления, публикувани в сряда. Съгласно условията на споразумението Coinbase ще плати глоба в размер на $50 милиона и ще инвестира още $50 милиона в усилия за постигане на съответствие за период от две години, и ще се стреми да блокира всеки потенциален престъпник или злонамерен участник да използва борсата. Coinbase също така ще бъде задължена да работи с трета страна, която ще служи за мониторинг.

Строг контрол

Според регулаторите от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк Coinbase е имала дългогодишни пропуски в програмата си за борба с прането на пари. DFS също така установи, че Coinbase е третирала своите изисквания за включване на клиентите лекомислено и не е извършвала достатъчно надлежни проверки на миналото на своите потребители. В изявление главният юридически директор на Coinbase Пол Гревал заяви, че фирмата е предприела съществени мерки за отстраняване на „историческите недостатъци“.

Действията на властите по прилагане на закона идват в момент, когато щатските и федералните регулатори увеличиха усилията си след грандиозния срив на ръководената от Сам Банкман-Фрийд борса FTX, която беше една от най-големите борси за криптовалути в света.

Съществени пропуски в спазването на изискванията

Според регулаторните органи недостатъците в процесите на Coinbase за спазване на изискванията са довели до значителни подозрителни и незаконни действия, извършени чрез платформата. Регулаторите цитираха случай, при който един от клиентите на Coinbase е бил обвинен в престъпления, свързани със сексуално насилие над деца, но не е бил сигнализиран от системата на Coinbase, когато се е присъединил към платформата. Регулаторните органи добавиха, че въпросният потребител е могъл да получи достъп до борсата и да участва в „подозрителни транзакции, потенциално свързани с незаконна дейност, без да бъде открит“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano ще е топ алткойн за 2023 г. – Дан Гамбардело


В крайна сметка Coinbase идентифицира потребителя, закри сметката му и докладва за него на правоприлагащите органи. От своя страна Coinbase се ангажира да идентифицира и коригира проблемите, за които са сигнализирали регулаторните органи. Освен това ръководството на борсата последователно настоява за по-широки и по-ясни регулации на криптоиндустрията. В своя статия главният изпълнителен директор пише:

Въпреки преобладаващото схващане, че криптокомпаниите не искат да бъдат регулирани, много – ако не и повечето – компании работят с политиците от години.

Скок на акциите на Coinbase

След новината за сетълмента цената на акциите на Coinbase скочи с близо 12%. Платформата е единствената публично търгувана борса за криптовалути в Съединените щати. Освен това няколко други големи играчи, като например Биткойн тръста на Grayscale, разчитат на предприятието за съхранението на активите си. Coinbase притежава лицензи на територията на Съединените щати и в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене