НАЧАЛО Други

Coinbase спира прехвърлянето на NFT за потребителите на Apple iOS

декември 2, 2022 21:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase спира прехвърлянето на NFT за потребителите на Apple iOS

Криптовалутната борса Coinbase деактивира функцията си за прехвърляне на незаменяеми токени (NFT) за потребителите на iOS, позовавайки се на спор относно политиката на Apple за покупки в приложенията, съобщи борсата в Twitter в четвъртък.

Coinbase заяви, че Apple изисква таксите за газ, които възникват при прехвърляне на NFT, да се събират чрез системата за покупки в приложението на Apple, така че технологичният гигант да може да начислява 30% от таксите за газ.

За всеки, който разбира как работят NFT и блокчейн, това очевидно не е възможно„, написа Coinbase в Twitter. „Собствената система за покупки в приложенията на Apple не поддържа криптовалута, така че не бихме могли да се съобразим с нея, дори и да се опитаме.

През октомври Apple публикува насока, в която се посочва, че приложенията „могат да използват услуги, свързани с NFT като например издаване, листинг и прехвърляне„.

Технологичният гигант изисква 30% дял от всяка трансакция, което предизвика критики от страна на криптоиндустрията, критикуваща това, което те наричат тежък „данък Apple“.

„Такса Apple“

През последните 18 месеца суровият данък на Apple беше подложен на все повече критики. Един от най-забележителните случаи е свързан с Epic Games – разработчикът на изключително успешната игра Fortnite. Последният загуби съдебен спор и стана ясно, че „данъкът Apple“ няма да бъде спрян толкова лесно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това може да най-голямата заплаха за Биткойн (BTC)


През последните няколко дни Илон Мъск се присъедини към критиките, макар че имаше и такива, отправени към собствените му забележки. Мъск заяви, че Apple е въвела „таен“ данък от 30%, въпреки че това никога не е било тайна. Мъск също така влезе във вражда с технологичната компания заради потенциалното премахване на Twitter от App Store. Той заяви, че този въпрос е разрешен.

Политики, оказващи влияние върху NFT и криптовалутите

Apple е трън в очите на NFT индустрията, тъй като веднъж поиска NFT да се правят чрез покупки в приложенията. В резултат на това стартъпите трябваше да ограничат функционалността на приложенията си, което е значителен удар по амбициите им.

Като изключително популярен производител на смартфони със също толкова популярни операционни системи, действията на Apple оказват значително влияние върху достъпа до криптовалути. Крипто общността призова за създаването на крипто смартфон – нещо, с което Samsung постигна напредък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене