НАЧАЛО Финтех

Coinbase сключва значително институционално партньорство

септември 16, 2022 19:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase сключва значително институционално партньорство

Въпреки крипто зимата, институционалните инвеститори до голяма степен останаха незасегнати. Поради повишеното търсене все повече основни компании предлагат продукти и решения, съобразени с институционалните клиенти.

Broadridge Financial Solutions, водещ финтех доставчик с приходи от над $5 милиарда, чиято инфраструктура и платформи спомагат за над $9 трилиона дневна търговия с акции и фиксиран доход, си партнира с борсата за криптовалути Coinbase, за да предложи интегрирано решение за търговия.

Институционалното приемане на криптовалутите

Сътрудничеството ще помогне на Broadridge да увеличи достъпа си до крипто търговия и да предложи по-голяма ликвидност за институционалните клиенти, които искат да се възползват от крипто възможностите, заявиха компаниите в съобщение за пресата.

По-специално, партньорството има за цел да предложи оперативна съвместимост между мрежата за маршрутизиране на поръчки NYFIX на финтех фирмата и Coinbase Prime.

Според фирмите търговците от страна на купувача ще могат да използват интегрираното решение, за да се възползват от крипто ликвидността на Coinbase, което ще им позволи да търгуват директно от тяхната система за управление на поръчки (OMS).

Първоначално решението ще бъде достъпно за местни клиенти в САЩ, преди да бъде разпространено в други региони при наличие на регулаторно одобрение.

Вицепрезидентът на Coinbase за институционални продукти Грег Тусар отбеляза:

Въпреки краткосрочните цикли, инерцията в институционалното приемане има една тенденция – към повече проучване и по-голям интерес.

Той допълни, че използването на мрежата за маршрутизиране на поръчки на NYFIX ще помогне за намаляване на бариерите пред приемането на криптовалутите като клас активи, като трейдърите от страната на купувача ще се възползват от “дълбоката, многопосочна крипто ликвидност”.

Платформата за търговия от институционален клас, попечителство и възможности за първокласно брокерство предлагана от Coinbase Prime ще бъде от ключово значение за целите на двете фирми, беше добавено.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase ще добави нано Етериум фючърси


Рей Тиърни, президент на Broadridge Trading and Connectivity Solutions каза:

Сега, чрез сериозният достъп на Coinbase до ликвидност и широкия пазарен обхват на NYFIX, можем да интегрираме повече от две хиляди клиенти, за да въведем крипто търговията на институционалния пазар.

Наскоро Coinbase си партнира с най-големия мениджър на активи в света – BlackRock, за да предложи на клиентите си търговия с криптовалути. Инвестиционните гиганти Fidelity, Charles Schwab и Citadel Securities също направиха мащабна стъпка с пускането на крипто борса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Visa похвали крипто проект, който има “предимство пред другите блокчейни”

Гигантът в областта на кредитните карти Visa изтъкна отчетливите технологични предимства на конкурент на Етериум (ETH) в сферата на платформите за плащане.

септември 14, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.