Home

Coinbase сключва значително институционално партньорство

16.09.2022 19:29 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase сключва значително институционално партньорство

Въпреки крипто зимата, институционалните инвеститори до голяма степен останаха незасегнати. Поради повишеното търсене все повече основни компании предлагат продукти и решения, съобразени с институционалните клиенти.

Broadridge Financial Solutions, водещ финтех доставчик с приходи от над $5 милиарда, чиято инфраструктура и платформи спомагат за над $9 трилиона дневна търговия с акции и фиксиран доход, си партнира с борсата за криптовалути Coinbase, за да предложи интегрирано решение за търговия.

Институционалното приемане на криптовалутите

Сътрудничеството ще помогне на Broadridge да увеличи достъпа си до крипто търговия и да предложи по-голяма ликвидност за институционалните клиенти, които искат да се възползват от крипто възможностите, заявиха компаниите в съобщение за пресата.

По-специално, партньорството има за цел да предложи оперативна съвместимост между мрежата за маршрутизиране на поръчки NYFIX на финтех фирмата и Coinbase Prime.

Според фирмите търговците от страна на купувача ще могат да използват интегрираното решение, за да се възползват от крипто ликвидността на Coinbase, което ще им позволи да търгуват директно от тяхната система за управление на поръчки (OMS).

Първоначално решението ще бъде достъпно за местни клиенти в САЩ, преди да бъде разпространено в други региони при наличие на регулаторно одобрение.

Вицепрезидентът на Coinbase за институционални продукти Грег Тусар отбеляза:

Въпреки краткосрочните цикли, инерцията в институционалното приемане има една тенденция – към повече проучване и по-голям интерес.

Той допълни, че използването на мрежата за маршрутизиране на поръчки на NYFIX ще помогне за намаляване на бариерите пред приемането на криптовалутите като клас активи, като трейдърите от страната на купувача ще се възползват от “дълбоката, многопосочна крипто ликвидност”.

Платформата за търговия от институционален клас, попечителство и възможности за първокласно брокерство предлагана от Coinbase Prime ще бъде от ключово значение за целите на двете фирми, беше добавено.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase ще добави нано Етериум фючърси


Рей Тиърни, президент на Broadridge Trading and Connectivity Solutions каза:

Сега, чрез сериозният достъп на Coinbase до ликвидност и широкия пазарен обхват на NYFIX, можем да интегрираме повече от две хиляди клиенти, за да въведем крипто търговията на институционалния пазар.

Наскоро Coinbase си партнира с най-големия мениджър на активи в света – BlackRock, за да предложи на клиентите си търговия с криптовалути. Инвестиционните гиганти Fidelity, Charles Schwab и Citadel Securities също направиха мащабна стъпка с пускането на крипто борса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Visa и Wirex създават нова ера в областта на Web3 платежните решения

Wirex, водещо финансово Web3 приложение, влезе в заглавията на вестниците с новото си партньорство с Visa, основен играч в глобалната платежна технология.

16.07.2024 7:00 1мин. четене

Ripple беше призната за една от най-добрите финтех компании

В проучване, проведено в сътрудничество с американския канал за бизнес новини CNBC и глобалната база данни за отраслова статистика Statista, базираната в САЩ технологична компания Ripple бе обявена за една от 250-те най-добри финтех компании на 2024 г. в категорията “дигитални активи”.

15.07.2024 15:30 1мин. четене

Apple открива NFC технологията на iPhone след споразумение с ЕС

Apple избегна сериозни глоби от страна на Европейската комисия, като се съгласи да предостави своята технология за NFC чипове, която е от решаващо значение за безконтактните плащания с iPhone, на доставчици от трети страни.

12.07.2024 15:30 1мин. четене

Mastercard обяви ново партньорство с блокчейн компания

Mastercard интегрира своя приложен програмен интерфейс (API) за откриване на сметки с Alchemy Pay, подобрявайки функциите за сигурност и контрол на риска за решенията конвертиране на крипто към фиат и обратно на Alchemy Pay.

11.07.2024 21:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.