НАЧАЛО Други

Coinbase ще спре търговията с Binance USD

февруари 28, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase ще спре търговията с Binance USD

На 27 февруари Coinbase обяви, че ще прекрати търговията с Binance USD (BUSD) от 13 март след регулаторен контрол от страна на SEC.

Според актуализация на Coinbase от 27 февруари 2023 г. американската криптоборса не предлага никакви двойки за крипто търговия с BUSD – с изключение на BUSD/USD в някои региони. Двойката с щатския долар обаче не е достъпна на някои места, включително в Ню Йорк и Германия.

Според CoinGecko, Coinbase представлява само 0.01% от общия обем на търговията с BUSD/USD. Най-разпространената търговска двойка, BUSD и Биткойн (BTC), е достъпна само на няколко борси, включително на Binance.

Като се има предвид регулаторният натиск, на който е подложена BUSD, спирането на търговията представлява проактивен ход от гледна точка на Coinbase, според Тимъти Крейдъл, директор по регулаторните въпроси в Blockchain Intelligence Group.

Този ход на Coinbase следва издаването на “Wells Notice” от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на Paxos, в което се твърди, че BUSD е ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да скочи с над 2,000%, твърди венчър капиталист


В резултат на това Paxos премахна стабилната монета. Крейдъл прогнозира, че други американски борси вероятно ще последват примера на Coinbase през следващите няколко седмици.

USDC, която Coinbase стартира през 2018 г. заедно с Circle чрез консорциума Centre, е втората по големина стабилна монета след Tether (USDT) и не е била обект на публично разследване от страна на SEC от създаването си. Според Circle и Coinbase нито една от компаниите не е получила Wells Notice относно USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене