НАЧАЛО Алткойни

Coinbase ще използва този алткойн за ново решение за мащабиране

март 5, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase ще използва този алткойн за ново решение за мащабиране

Coinbase обяви, че използва децентрализираната оракулска мрежа на Chainlink за своя проект за втори слой на Етериум (ETH) - Base.

Base е мрежата от слой-2 на Coinbase, изградена на базата на блокчейн решението за мащабиране Optimism, и нейната тестова мрежа беше стартирана в края на януари.

Целта на проекта е да улесни лесното разработване на децентрализирани приложения (DApps) в мрежата на Етериум и други алтернативни проекти от първи слой, като например Solana (SOL). Той е проектиран така, че да бъде напълно съвместим с Етериум и нейните мрежи от втори слой като Optimism.

Ценовите канали на Chainlink вече са пуснати в действие в тестовата мрежа на Base, като Base също участва в програмата Chainlink SCALE. Тази програма предлага на разработчиците данни и услуги на мрежата на по-ниска цена, което улеснява изграждането на техните приложения.

Джеси Полак, водещ разработчик за Base, изрази вълнението си от сътрудничеството с Chainlink и ползите, които то носи на разработчиците:

“Изключително сме развълнувани да стартираме Base със сътрудници като Chainlink и да се присъединим към програмата Chainlink SCALE, за да предоставим на разработчиците критичните данни и услуги, от които се нуждаят, за да създават своите приложения.”

Механизмът за подаване на цени на Chainlink предоставя на други блокчейни цените в щатски долари на различни токени, включително ETH. Той използва независими оракулски възли и източници на данни, за да извлича и доставя информацията, която след това може да се използва от приложения и смарт договори за уреждане на сделки, заеми и други транзакции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще се изстреля около следващия халвинг- твърди PlanB


Според Полак от Coinbase основната цел на Base е да улесни разработчиците да създават децентрализирани апликации и потребителите да имат достъп до тях чрез продуктите на Coinbase. Той добави още, че успехът на проекта зависи от ценностите на децентрализацията, отворения код и приобщаването:

“Положихме усилия да се обърнем към всички и да ги привлечем в тази отворена екосистема. Това, което ще се изисква от нас, за да успеем, е да продължим да настояваме на тези ценности на децентрализация, отворен код и това да бъде за всички и мост, който свързва нашите потребители в крипто икономиката и ги отвежда до места, където могат да отидат, които не се контролират от Coinbase, но могат да им предложат ценни преживявания.”

Сътрудничеството на Coinbase с Chainlink ще стимулира приемането на децентрализирани финанси (DeFi) и други приложения, базирани на блокчейн. Тъй като борсата продължава да проучва иновативни начини за предоставяне на предимствата на блокчейн технологията на своите клиенти, в близко бъдеще вероятно ще видим още партньорства и сътрудничества с други участници в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Ето кои са най-големите печеливши на крипто пазара през миналата седмица

Последната седмица на март може да се счита за добра за криптопазара, тъй като много криптовалути отбелязаха значителни възходящи ценови движения.

април 1, 2023 16:30 3 мин. четене

Cardano (ADA) проби над $0.40, достигайки 6-седмичен връх

Инвеститорите в Cardano (ADA) трябва да се радват, тъй като популярният алткойн, който в момента е на 7-мо място по пазарна капитализация, току-що достигна 6-седмичен връх.

април 1, 2023 2:30 3 мин. четене

Binance листва нов DeFi алткойн

Binance, една от водещите крипто борси в света по отношение на обема на търговията, добави нов DeFi алткойн към списъка си с токени.

март 31, 2023 16:23 2 мин. четене

Крипто китовете купуват големи количества от алткойн, базиран на Етериум

Заможни крипто инвеститори акумулират този базиран на Етериум алткойн, закупувайки токени на обща стойност $5 милиона.

март 31, 2023 10:00 2 мин. четене