Home

Coinbase с предложение да увеличи приходите на Maker

07.09.2022 13:08 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase с предложение да увеличи приходите на Maker

Днес Coinbase публикува предложение във форума за управление на MakerDAO, с което 33% от Peg Stability Module (PSM) на Maker на стойност $1.6 милиарда ще бъдат прехвърлени в попечителска сметка Coinbase Prime, което ще увеличи приходите на Maker с около $24 милиона.

Ако предложението бъде прието, то ще донесе на Maker 1.5% годишна доходност от $528 милиона.

PSM на Maker беше проектиран да фиксира твърдо цената на DAI към щатския долар и стартира, след като протоколът видя, че цената на DAI надхвърля $1 по време на срива на Covid пандемията през 2020 г. Това се дължеше на повишеното търсене за изплащане на ликвидирани заеми, причинено от спада на ETH с повече от 40% по време на срива.

Въпреки че PSM е бил ефективен в поддържането на фиксацията на DAI, един от основните проблеми, които adcv, псевдоним, използван от член на стратегическото финансово звено на Maker, идентифицира във форума, е способността на Maker да инвестира правилно своя баланс.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сериозен ръст на Биткойн шортовете


Сегашното разпределение на активите на PSM на Maker е “крайно недостатъчно инвестирано”, което “намалява способността на протокола да поема риск и привлекателността му като стабилна монета”, пише adcv.

Ако предложението бъде прието, Maker ще плаща нулеви попечителски такси за разпределението на PSM в Coinbase и ще може свободно да копае, изгаря, тегли и урежда разпределените USDC почти мигновено чрез Coinbase Prime.

Това предложение е стратегически ход, който ще генерира приходи от неизползваните активи в рамките на баланса на MakerDAO.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.