НАЧАЛО Други

Coinbase разглежда стартирането на платформа извън САЩ

март 19, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase разглежда стартирането на платформа извън САЩ

Съобщава се, че Coinbase, най-голямата платформа за обмен на криптовалути в САЩ, разработва платформа за търговия в чужбина, тъй като местните регулатори затягат контрола си върху крипто индустрията.

Според анонимни източници, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg, Coinbase обмисля създаването на търговска мрежа за глобални клиенти, която ще бъде отделна от основната ѝ борса, която обслужва предимно институционални клиенти.

Този ход идва в момент на засилен контрол върху крипто индустрията от страна на регулаторите и законодателите. Няколко високопрофилни инцидента през изминалата година, като например многомилиардните фалити на Terra и FTX, поставиха индустрията под светлината на прожекторите.

Освен това много банки, подкрепящи криптовалутите, включително Silvergate и Signature Bank, попаднаха под контрола на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC), след като изпитаха финансови затруднения.

Потенциалното разширяване на дейността на Coinbase в чужбина може да помогне на компанията да преодолее регулаторната буря в САЩ. Източниците, цитирани от Bloomberg, заявиха, че Coinbase е в процес на обсъждане на възможността за стартиране на чуждестранна платформа за търговия, която да обслужва глобални клиенти в юрисдикции с високи регулаторни изисквания. Съобщава се, че компанията разглежда места като Лондон, Токио и Хонконг за новата платформа.

Говорител на борсата е отказал да коментира доклада. Все пак компанията заяви пред Bloomberg, че активно си сътрудничи с правителствени служители в юрисдикции с висока бариера на регулиране, за да увеличи глобалното приемане на криптовалути.

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг по-рано заяви, че компанията “прегръща децентрализацията”, диверсифицира източниците си на приходи и призовава за повече регулаторна яснота за цифровите активи в САЩ.

Миналия месец бизнесът стартира нова инициатива за изграждане на силна общност за застъпничество за крипто, която да се ангажира с регулаторните органи на САЩ. В публикация в блога си компанията насърчи клиентите си да се включат в оформянето на про крипто политика в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарът процъфтява въпреки банковата криза: Биткойн е начело


“Ако обичате криптовалутите и вярвате в потенциала на уеб3, по-важно от всякога е да се застъпвате за про крипто политиката в САЩ”, гласеше публикацията.

Техният избор ще определи как, кога и къде ВИЕ можете да изграждате, купувате, продавате и използвате крипто. Трябва да сме сигурни, че ще го направят правилно, а това означава гласът ви да бъде чут.

Въпреки предизвикателствата, пред които е изправена крипто индустрията в САЩ, потенциалното разширяване на Coinbase в чужбина подсказва, че компанията все още е оптимистично настроена за бъдещето на цифровите активи. Тъй като регулаторният пейзаж продължава да се развива, компаниите трябва да бъдат гъвкави и адаптивни, за да оцелеят и процъфтяват в тази бързо променяща се индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене