НАЧАЛО Алткойни

Най-голямата американска крипто борса отправи предупреждение за AI токените

08.03.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата американска крипто борса отправи предупреждение за AI токените

Възходящата траектория на пазара на криптовалути се запазва, като Биткойн достигна своя исторически връх (ATH) от $70,000, преди да изпита спад, докато активността на пазара на алткойни остава стабилна.

Особено внимание заслужава бързият възход на AI алткойните на фона на тази тенденция. Предстоящата конференция на Nvidia, водещият производител на AI чипове в световен мащаб, насрочена за 18-21 март, изигра значителна роля за засилване на интереса към алткойните на тема изкуствен интелект (AI).

Въпреки това, на фона на този скок, Coinbase, най-голямата борса за криптовалути в САЩ, издаде предупреждение относно възхода на AI токените.

Дейвид Хан, анализатор в Coinbase, предаде в неотдавнашен доклад, че свързаните с ИИ токени може да изпитат неоправдан хайп в краткосрочен и средносрочен план. Той подчерта необходимостта от предпазливост, като посочи, че макар индустрията на изкуствения интелект да е свидетел на бързи трансформации, дългосрочната устойчивост на AI токените остава несигурна.

Хан изтъкна силната конкуренция и техническите предизвикателства, пред които са изправени алткойните на тема AI, като предположи, че тези фактори биха могли значително да възпрепятстват техния напредък. Той заяви:

Нашият анализ показва, че възприеманата стойност на много AI токени може да е завишена поради широкия интерес към сектора на изкуствения интелект и че двигателите от страна на търсенето на тези токени може да нямат устойчивост в краткосрочен и средносрочен план.

Хан подчерта позицията на Coinbase, че сегашният скок на AI токените може да не е устойчив, позовавайки се на различни пречки.

Инвеститорите трябва да проявяват предпазливост, когато разглеждат AI токени на този етап“, предупреди Хан.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.