НАЧАЛО Регулации

Coinbase официално получи крипто лиценз във Франция

22.12.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase официално получи крипто лиценз във Франция

Coinbase Global получи регистрация от френския регулаторен орган за пазарите, с което направи ключова стъпка в стратегията си за глобално разширяване, известна като "Go Deep, Go Broad".

Надзорният орган AMF във Франция даде одобрение на Coinbase като доставчик на услуги за виртуални активи (VASP), сигнализирайки зелена светлина за компанията да извършва услуги в областта на дигиталните валути.

Тази регистрация дава право на крипто борсата да предлага пълната си гама от продукти и услуги на дребно, за институции и за екосистемата на потребителите в страната.

По-рано тази година Coinbase разкри текущи дискусии с Регулаторния орган за финансови услуги на глобалния пазар в Абу Даби, проучвайки потенциала за лиценз за регулиран обмен.

Със стратегически фокус върху разширяването на европейските пазари, Coinbase активно разширява присъствието си в Италия, Испания и Франция от предходната година.

Френските регулатори, както и други в Европа, наваксват с появата на нови технологии като крипто и блокчейн, като балансират между техния потенциал за подобряване на платежните системи и търговията, като същевременно се стремят да гарантират защитата на потребителите.

Европейският съюз работи за въвеждането на своя регламент за пазарите на криптоактиви (MiCA), който ще създаде съгласувана рамка за крипто компаниите, за да работят по регулиран начин.

Съгласно MiCA, вместо да се налага да си осигуряват регистрация на всеки пазар в ЕС, крипто компаниите в крайна сметка ще могат да използват VASP лиценза си в една държава и да “паспортизират” в други държави, за да предлагат услугите си в целия ЕС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Binance с нови мерки за ограничаване на регистрации без KYC

Крипто борсата Binance обяви по-строги протоколи за опознаване на клиента (KYC). От 20 април непроверените потребители, които не разполагат с необходимата KYC информация, ще губят достъп до своите подсметки, създадени в рамките на програмата Binance Link.

05.04.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.