НАЧАЛО Други

Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ

октомври 13, 2022 10:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ

Групата за защита на криптовалутите Coin Center заведе дело срещу Министерството на финансите на САЩ за това, че е превишило законовите си правомощия, като е санкционирало Tornado Cash заради предполагаемо нарушаване на правата на личен живот на американците.

Според подаденото на 12 октомври заявление много американци, които се притесняват за неприкосновеността на личния си живот, избират да използват Tornado Cash, за да скрият данните си, докато извършват транзакции на Етериум.

Въпреки това ходът на Министерството на финансите да санкционира протокола за поверителност е ограничил възможността им да извършват определени транзакции.

Крипто инвеститорът Дейвид Хофман, софтуерният разработчик Патрик О’Съливан и защитникът на човешките права Джон Доу бяха посочени като американците, чиито дейности са били негативно засегнати от санкцията.

Coin Center заяви, че санкцията е ограничила и финансирането, което получава от донори.

В резултат на криминализирането на Tornado Cash от страна на администрацията на Байдън, тези донори е по-малко вероятно да допринесат за Coin Center. На тях на практика им е забранено да участват в експресивна пропаганда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?


Преди санкцията няколко дарители, подкрепящи застъпническите усилия на Coin Center, разчитаха на Tornado Cash, за да запазят самоличността си, докато подкрепят групата за обществена политика.

Водещата крипто борса Coinbase по-рано обедини сили с много крипто разработчици и инвеститори, за да съди Министерството на финансите за нарушаване на правото им на неприкосновеност на личния живот.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене