НАЧАЛО Други

Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ

октомври 13, 2022 10:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ

Групата за защита на криптовалутите Coin Center заведе дело срещу Министерството на финансите на САЩ за това, че е превишило законовите си правомощия, като е санкционирало Tornado Cash заради предполагаемо нарушаване на правата на личен живот на американците.

Според подаденото на 12 октомври заявление много американци, които се притесняват за неприкосновеността на личния си живот, избират да използват Tornado Cash, за да скрият данните си, докато извършват транзакции на Етериум.

Въпреки това ходът на Министерството на финансите да санкционира протокола за поверителност е ограничил възможността им да извършват определени транзакции.

Крипто инвеститорът Дейвид Хофман, софтуерният разработчик Патрик О’Съливан и защитникът на човешките права Джон Доу бяха посочени като американците, чиито дейности са били негативно засегнати от санкцията.

Coin Center заяви, че санкцията е ограничила и финансирането, което получава от донори.

В резултат на криминализирането на Tornado Cash от страна на администрацията на Байдън, тези донори е по-малко вероятно да допринесат за Coin Center. На тях на практика им е забранено да участват в експресивна пропаганда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?


Преди санкцията няколко дарители, подкрепящи застъпническите усилия на Coin Center, разчитаха на Tornado Cash, за да запазят самоличността си, докато подкрепят групата за обществена политика.

Водещата крипто борса Coinbase по-рано обедини сили с много крипто разработчици и инвеститори, за да съди Министерството на финансите за нарушаване на правото им на неприкосновеност на личния живот.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.