НАЧАЛО Други

Circle връща вярата в стабилните монети с изсичането на $400 милиона в USDC

март 14, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle връща вярата в стабилните монети с изсичането на $400 милиона в USDC

Circle, вторият по големина стабилна монета по пазарна капитализация след тази на Tether, произведе значително количество UDSC след неотдавнашния спад в стойността.

Стабилната монета, която е проектирана да остане обвързана със стойността на щатския долар, падна до $0.87 на 11 март след като стана ясно, че Circle има експозиция към фалиралата Silicon Valley Bank (SVB).

Оттогава Circle възвърна доверието на инвеститорите като през изминалата седмица изсече USDC на стойност $407.8 милиона, отбелязвайки най-голямата сума, изсечена през последните седем дни.

Този ход идва в момент, когато търсенето на стабилни монети продължава да нараства, тъй като все повече физически лица и институции търсят начини да използват дигитални валути, без да се излагат на волатилността на други криптовалути като Биткойн.

Освен това Circle изгори USDC на стойност $314 милиона, което може да се разглежда като начин да се поддържа стабилността на монетата и да се гарантира, че тя ще остане обвързана с щатския долар.

Изгарянето на монети ефективно намалява предлагането на USDC в обращение, което може да помогне за повишаване на стойността на останалите монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance ще купи криптовалути за $1 милиард


Circle се присъедини и към други компании, които призоваха правителството на САЩ да се намеси и да защити SVB, а Бордът на федералния резерв потвърди, че Федералната корпорация за застраховане на депозитите ще защити вложителите.

Като цяло действията на Circle показват продължаващите предизвикателства, пред които са изправени стабилните монети на пазара на криптовалути. Въпреки че предлагат по-стабилна алтернатива на другите дигитални валути, те все още са обект на същите рискове като традиционните финансови инструменти, включително излагане на риск от фалирали банки и други икономически сътресения.

Въпреки това, с нарастващото търсене на стабилни монети, вероятно ще станем свидетели на повече компании като Circle, които ще се активизират, за да предоставят решения, които предлагат едновременно стабилност и гъвкавост за потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене