НАЧАЛО Алткойни

Circle (USDC) задмина Tether (USDT) по дневен обем на транзакции на Етериум

юни 20, 2022 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle (USDC) задмина Tether (USDT) по дневен обем на транзакции на Етериум

Стабилната монета USD Coin (USDC) на Circle надмина USDT на Tether по брой на дневните трансакции в блокчейна на Етериум, според данни, споделени от Алекс Сваневик, главен изпълнителен директор на центъра за блокчейн данни Nansen.

Трябва да се отбележи, че в Tron има повече USDT токени, отколкото в Етериум, тъй като първият е значително по-евтин.

Стабилната валута на Circle, обвързана с долара, все още не е задминала USDT по пазарна капитализация. В момента двете криптовалути се оценяват съответно на $67.8 милиарда и $55.5 милиарда. Макар че трябва да се отбележи, че USDT постоянно губи пазарния си дял след множеството изкупувания през последните седмици.       

USDT също така има значителна преднина по отношение на дневния обем на търговията спрямо USDC (съответно $55 милиарда USD и $5.7 милиарда), тъй като остава жизненоважен за икономиката на криптовалутите.

По-рано тази седмица Tether заяви, че има „нулева експозиция“ към изпадналата в затруднение фирма за криптовалути Celsius. Компанията също така опроверга „фалшивите“ слухове за притежание на китайски търговски ценни книжа, които се търгуват с огромна отстъпка.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Русия разработва блокчейн система, която да замени SWIFT

В неотдавнашно интервю за The New York Times главният технически директор на Tether Паоло Ардоино заяви, че компанията би била готова да изкупи своите токени „до последния цент“.

USDT бе подложен на натиск през май след срива на TerraUSD (UST), който бе най-големият алгоритмичен стейбълкойн, за кратко загубил своята обвързаност.

Поради натиска от страна на законодатели, регулатори, икономисти и скептици в индустрията USDT остава уязвима, което е от полза за конкурента USDC.     

Други стабилни монети също се борят да завладеят по-голям дял от пазара – например Binance USD (BUSD), стабилната монета на криптовалутния гигант Binance.   

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене