НАЧАЛО Други

Circle се отказаха от публично предлагане

декември 6, 2022 14:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle се отказаха от публично предлагане

Компанията Circle, която стои зад стабилната монета USDC е прекратила плановете си за излизане на борсата, след като е отменила сделката си за дружество със специална цел (SPAC) с Concord Acquisition Corp.

Според информацията двете компании са решили да прекратят SPAC-а, който щеше да проправи пътя за публично предлагане. 

SPAC или дружество за придобиване със специална цел е фирма, създадена единствено с цел формиране на сливане, разширяване на бизнес партньорство или реорганизация на активи.  

Стана ясно, че управителните съвети на Circle и Concord са решили да не стават публични дружества чрез SPAC, след като са преразгледали ситуацията. 

Главният изпълнителен директор на Circle, Джереми Алер туитна, че бизнесът е продължил да се представя силно след обявяването на сливането и е отчел положителна динамика през третото тримесечие на 2022 г., реализирайки приблизително $274 милиона общи приходи и $43 милиона нетна печалба, както и $400 милиона свободни средства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


Circle и Concord първоначално обявиха плановете си за SPAC сливане през юли 2021 г. Междувременно през февруари тази година се проведе предоговаряне на споразумението, при което оценката на Circle се удвои от $4.5 милиарда на $9 милиарда.  

Въпреки прекратяването на партньорството от Circle заявиха, че ще проучат други възможности за превръщането си в публично търгувана компания. Емитентът на USDC също така отбеляза своя ангажимент за изграждане на инфраструктура и услуги, които да позволят развитието на глобалната икономика на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.