НАЧАЛО Други

Circle се отказаха от публично предлагане

декември 6, 2022 14:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle се отказаха от публично предлагане

Компанията Circle, която стои зад стабилната монета USDC е прекратила плановете си за излизане на борсата, след като е отменила сделката си за дружество със специална цел (SPAC) с Concord Acquisition Corp.

Според информацията двете компании са решили да прекратят SPAC-а, който щеше да проправи пътя за публично предлагане. 

SPAC или дружество за придобиване със специална цел е фирма, създадена единствено с цел формиране на сливане, разширяване на бизнес партньорство или реорганизация на активи.  

Стана ясно, че управителните съвети на Circle и Concord са решили да не стават публични дружества чрез SPAC, след като са преразгледали ситуацията. 

Главният изпълнителен директор на Circle, Джереми Алер туитна, че бизнесът е продължил да се представя силно след обявяването на сливането и е отчел положителна динамика през третото тримесечие на 2022 г., реализирайки приблизително $274 милиона общи приходи и $43 милиона нетна печалба, както и $400 милиона свободни средства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


Circle и Concord първоначално обявиха плановете си за SPAC сливане през юли 2021 г. Междувременно през февруари тази година се проведе предоговаряне на споразумението, при което оценката на Circle се удвои от $4.5 милиарда на $9 милиарда.  

Въпреки прекратяването на партньорството от Circle заявиха, че ще проучат други възможности за превръщането си в публично търгувана компания. Емитентът на USDC също така отбеляза своя ангажимент за изграждане на инфраструктура и услуги, които да позволят развитието на глобалната икономика на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене