НАЧАЛО Регулации

Circle се борят за банков лиценз

юни 7, 2018 10:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle се борят за банков лиценз

Peer-to-peer платформата за плащания Circle Internet Financial Ltd. се бори както за федерален банков лиценз със Службата за Контрол на Валутата (OCC), така и регистрация като място за търговия и брокерство в Комисията за ценни книжа и борси в САЩ, като новината идва от доклад на Bloomberg на 6-и юни.

Робърт Бенч, заместник-главният изпълнителен директор на Circle, който частично беше финансиран в инвестиционен кръг на Goldman Sachs, каза на Bloomberg, че получаването на банков лиценз ще намали количеството регулатори, които са нужни за работа с платформата:

Вие сте в състояние да проведете един-единствен разговор. Трудно е да има 50 разговора.

Bloomberg съобщава, че Circle най-вероятно ще се съсредоточи върху регулацията на SEC преди да потърси банков лиценз, като отбелязва, че регистрацията в SEC ще позволи на платформата да продава токени, които се считат за ценни книжа.

Джеръми Алайър, главен изпълнителен директор на Circle, отбеляза, че Circle вече свалят токени, които не oтговарят на указанията на SEC от дигиталната платформа Poloniex, която те са придобили за 400 млн. Долара в края на февруари, и биха могли да премахнат повече, ако се придвижат напред със SEC:

Ние правим нашите собствени правни решения, защото не можете да извикате SEC и да кажете: Това ценни книжа ли са или не? Можете да очаквате да видите, че ние ще сваляме други токени и това е най-разумното, което може да се направи.

Bloomberg съобщава, че Circle е имал и предварителни разговори с OCC за получаване на федерален банков лиценз. Алайър също каза пред Bloomberg, че Circle може да държи резерви във Федералния резерв и директното уреждане с банки чрез мрежите си, може да подобри ефективността на това, което предлагат, както и да намали разходите.

Крипто портфейлът и борса Coinbase, се съобщава, че също са говорили с OCC за получаване на федерален банков лиценз по-рано тази година. Bloomberg потвърди, че служители на Coinbase се срещнаха с директора на иновациите за OCC, но говорител на Coinbase отказа да коментира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене