НАЧАЛО Регулации

Circle се борят за банков лиценз

юни 7, 2018 10:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle се борят за банков лиценз

Peer-to-peer платформата за плащания Circle Internet Financial Ltd. се бори както за федерален банков лиценз със Службата за Контрол на Валутата (OCC), така и регистрация като място за търговия и брокерство в Комисията за ценни книжа и борси в САЩ, като новината идва от доклад на Bloomberg на 6-и юни.

Робърт Бенч, заместник-главният изпълнителен директор на Circle, който частично беше финансиран в инвестиционен кръг на Goldman Sachs, каза на Bloomberg, че получаването на банков лиценз ще намали количеството регулатори, които са нужни за работа с платформата:

Вие сте в състояние да проведете един-единствен разговор. Трудно е да има 50 разговора.

Bloomberg съобщава, че Circle най-вероятно ще се съсредоточи върху регулацията на SEC преди да потърси банков лиценз, като отбелязва, че регистрацията в SEC ще позволи на платформата да продава токени, които се считат за ценни книжа.

Джеръми Алайър, главен изпълнителен директор на Circle, отбеляза, че Circle вече свалят токени, които не oтговарят на указанията на SEC от дигиталната платформа Poloniex, която те са придобили за 400 млн. Долара в края на февруари, и биха могли да премахнат повече, ако се придвижат напред със SEC:

Ние правим нашите собствени правни решения, защото не можете да извикате SEC и да кажете: Това ценни книжа ли са или не? Можете да очаквате да видите, че ние ще сваляме други токени и това е най-разумното, което може да се направи.

Bloomberg съобщава, че Circle е имал и предварителни разговори с OCC за получаване на федерален банков лиценз. Алайър също каза пред Bloomberg, че Circle може да държи резерви във Федералния резерв и директното уреждане с банки чрез мрежите си, може да подобри ефективността на това, което предлагат, както и да намали разходите.

Крипто портфейлът и борса Coinbase, се съобщава, че също са говорили с OCC за получаване на федерален банков лиценз по-рано тази година. Bloomberg потвърди, че служители на Coinbase се срещнаха с директора на иновациите за OCC, но говорител на Coinbase отказа да коментира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене