НАЧАЛО Други

Circle мести централата си от Ирландия в САЩ

16.05.2024 3:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle мести централата си от Ирландия в САЩ

Circle Internet Financial, компанията зад USD Coin, втората по големина стабилна монета в света, разкри планове да премести централата си от Република Ирландия в Съединените щати.

Този ход идва на фона на все по-строгите регулации за криптовалутите в САЩ.

Въпреки че Circle не е разкрил конкретни причини за този ход, той е в съответствие с неотдавнашната стъпка на компанията към публичност след като през януари тя представи планове за първично публично предлагане (IPO).

Решението включва няколко правни последици. Докато Ирландия предлага намалено корпоративно данъчно облагане, преместването в САЩ би довело до по-високи данъчни ставки. Глобалните данъчни реформи, ръководени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), обаче намаляват тези данъчни облекчения. Глобалните GloBE (Global Anti-Base Erosion Rules) правила на ОИСР, в сила от октомври 2021 г., налагат минимален данък от 15% върху печалбите на мултинационалните предприятия в световен мащаб.

Освен това преместването обратно в САЩ може да подложи Circle на нова регулаторна рамка и контрол от Комисията по ценни книжа и борси (SEC). Докато Circle се подготвя за своето IPO, спазването на законите за ценните книжа става от първостепенно значение, като се имат предвид продължаващите регулаторни битки в пространството на криптовалутите, илюстрирани от делото Coinbase-SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.