НАЧАЛО Други

ChatGPT е отговорен за разпространяването на невярна информация за Чанпен Джао

май 2, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ChatGPT е отговорен за разпространяването на невярна информация за Чанпен Джао

Binance, най-голямата крипто борса в света, е изправена пред клевети, за които се твърди, че са разпространени от AI платформата на OpenAI, наречена ChatGPT.

Според Binance някой е използвал AI, за да разпространява невярна информация за борсата и нейния съосновател Чанпен Джао (CZ), по-специално за предполагаемото му участие в Китайската комунистическа партия.

Binance е получила многобройни запитвания от службите на Конгреса относно предполагаемата връзка на Джао с Китайската национална петролна корпорация (CNPC). В разговор с платформата ChatGPT главният стратегически директор на Binance, Патрик Хилман попита дали Джао е член на Комитета на Младежката партия на CNPC.

ChatGPT отговори че Джао е участвал в CNPC през деветдесетте години, позовавайки се на фалшив профил в LinkedIn и несъществуваща статия във Forbes, като Хилман обвини, че платформата използва, за да получи невярна информация.

Платформата обаче настоя, че информацията, която е използвала в подкрепа на твърденията си за участието на Джао към CNPC, е публично достъпна. Тя се позовава на интервюта и новинарски материали, за които се твърди, че споменават предишната работа на Джао в CNPC, и които според нея са публично достъпни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще надминат златото, недвижимите имоти и акциите – Раул Пал


Хилман разкритикува ChatGPT за разпространяване на невярна информация и използване на измислени източници, като същевременно подчерта ангажимента на Binance да проучи използването на AI и блокчейн технологии за подобряване на потребителското преживяване и проверка на определени информационни пропуски. Той заяви, че Binance инвестира значително време и ресурси в тези области.

Ситуацията подчертава потенциалните рискове от използването на AI за разпространение на невярна информация и манипулиране на общественото мнение. Тя също така подчертава значението на проверката на информация от множество източници и предпазливостта по отношение на източниците на информация, използвани от платформите, задвижвани от изкуствен интелект. Тъй като AI става все по-разпространен в живота ни, от решаващо значение е да се разработят предпазни мерки, за да се предотврати злоупотребата с тази технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.