НАЧАЛО Други

Чарли Мънгър: Смяна на националната валута е като смяна на въздуха

февруари 16, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарли Мънгър: Смяна на националната валута е като смяна на въздуха

Партньорът на Уорън Бъфет и заместник-председател на Berkshire Hathaway, Чарли Мънгър каза, че хората, които се противопоставят на забраната на криптовалутите са "идиоти".

През февруари миналата година той нарече крипто “венерическа болест”. Преди по малко от 2 седмици Мънгър отправи нови критики към дигиталните активи, призовавайки регулаторните органи на САЩ да забранят криптовалутите.

На 15 февруари заместник-председателят на Berkshire Hathaway отправи критики срещу криптовалутите и техните поддръжници по време на излъчвано на живо интервю за CNBC на годишната среща на акционерите на Daily Journal.

Позовавайки се на неотдавнашното си мнение, че крипто трябва да бъде забранено, Мънгар настоя, че няма рационален аргумент срещу позицията му за забраната, заявявайки:

Мисля, че хората, които се противопоставят на моята позиция са идиоти… Просто е нелепо, че някой би купил тези неща.

Едва ли можете да се сетите за нещо на Земята, което да е направило повече добро за човешката раса, отколкото валутата – националните валути. Те са били абсолютно необходими, за да превърнат човека от проклетата успешна маймуна в съвременен успешен човек и човешка цивилизация, защото са позволили всички тези удобни разменни операции.

Така че ако някой каже, че ще създаде нещо, което да замени националната валута това е все едно да каже, че ще замени националния въздух… това е огромна глупост.

99-годишният милиардер смята, че сектора е опасен и правителствата са сгрешили като са го разрешили:

… Безполезно е, не е добро, безумно е, няма да доведе до нищо друго освен до вреда, антисоциално е да го разрешаваме.

През 2021 г. Мънгър отново заяви, че му се иска криптовалутите никога да не са били изобретявани и похвали Китай за забраната на криптовалутите.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: $30,000 действа като „магнит“ за цената, твърди анализатор


Сега той отново изрази възхищение спрямо човека, който е взел правилното решение по този въпрос, а именно китайският лидер, защото е погледнал криптовалутите и е казал “не в моя Китай”.

Макар да вярва, че човек трябва да може да изложи аргументите както за, така и против дадена тема, Мънгър заяви, че според него дигиталните активи са изключение:

Когато се занимавате с нещо толкова ужасно като крипто… има само един правилен отговор за интелигентните хора – просто напълно го избягвайте и избягвайте всички хора, които го популяризират.

Това е просто неописуемо, това е абсолютен ужас и аз се срамувам от моята страна, че толкова много хора вярват в подобни глупости, а правителството позволява те да съществуват.

Това е напълно, абсолютно, безумен, глупав хазарт с огромни коефициенти за хората от другата страна, а те мамят … Просто е безумно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене