НАЧАЛО Блокчейн

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

17.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, наскоро разпали общността на криптовалутите с кратко, но въздействащо съобщение в социалните медии: „Genesis идва“.

Това съобщение беше придружено от подробна публикация в блога, написана от Никълъс Фрисби, софтуерен инженер в IOHK, хвърляща светлина върху предстоящото стартиране на протокола Ouroboros Genesis. Този протокол представлява значителен напредък в основния механизъм за консенсус на Cardano, целящ да подсили сигурността и ефективността на блокчейна.

Ouroboros Genesis се основава на фундаменти, поставена от предишни итерации, включително Ouroboros Classic, Ouroboros BFT и Ouroboros Praos. Неговият основен фокус е върху укрепването на мрежовите възли по време на първоначалното им свързване към мрежата или при повторно присъединяване след продължително отсъствие, адресирайки уязвимостите, преобладаващи в такива сценарии.

Протоколът въвежда няколко нови функции, пригодени за смекчаване на рисковете, свързани с нови или връщащи се възли. Те включват Ledger Peers, предназначени да улеснят сигурните връзки с доверени мрежови участници, Lightweight Checkpointing за бързо установяване на консенсус относно историята на блокчейн, Limit on Eagerness (LoE) за предотвратяване на преждевременно обвързване с невалидирани блокчейни, Genesis Density Disconnections (GDD) за прекъсване на връзки с потенциално нечестни възли и Limit of Patience (LoP), за да се осигури бързо доставяне на блокчейн данни.

Ouroboros Genesis, който се очаква да бъде пуснат през третото тримесечие на 2024 г., преминава финални етапи на разработка и тестване. Този критичен период има за цел да осигури безпроблемна интеграция на нови функции, съвместимост със съществуващи системи и стабилна производителност при различни работни условия. Въвеждането на протокола предвещава значителен напредък в рамката за сигурност на Cardano, подчертавайки ангажимента на проекта към непрекъснати иновации и подобрения в блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.